Miskolcon is hadba lépnek a szúnyogok ellen

Borsodihír

2020.07.02. 16:44

Miskolcon is hadba lépnek a szúnyogok ellen
A kép illusztráció

Mutatjuk az időpontokat.

Hirdetés

Földi szúnyoggyérítést végeznek a szakemberek Miskolcon július 09-10-én a napnyugta utáni időszakban. Rossz idő esetén július 10-11-én végzik el a munkát - közölte a miskolci polgármesteri hivatal kommunikációs osztálya a Borsodihírrel.

A gyérítéshez alkalmazott készítmény: Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer.

A lakosságnak azt javasolják:

  • A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni.
  • A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató szellőztető berendezéseket kikapcsolni.
  • A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.
A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.
Miskolcszúnyoggyérítés

Szóljon hozzá!

Hirdetés