Hirdetés
Hirdetés

A Fidesz szerint plagizált a miskolci polgármester

| 2020. 09. 02. | 09:59:00
Állítják, a gazdasági programot összeollózta.
A Fidesz szerint plagizált a miskolci polgármester
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Másoktól elvett gondolatokból ollózta össze Miskolc gazdasági programját az ellenzéki polgármester - állítja a Fidesz. A HírTV beszámolója szerint a tervezetet a kormánypártok javaslatára levették a közgyűlés napirendjéről. A Fidesz szerint a polgármester a lopott gazdasági programmal minden miskolcira szégyent hozott.

Soós Attila szerint Veres Pál a Belügyminisztérium egyik korábbi, versenyképességről szóló anyagából kiollózott részeket olvasott fel, tervének jelentős részét is máshonnan vette át: egyetemi tanulmányokból, a Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégiából, a Klíma-és Természetvédelmi Akciótervből, és más tudományos cikkekből.

A változtatásra kényszerült gazdasági program várhatóan szeptember végén kerül ismét a képviselők elé - írják.

Frissítés. Nem valósult meg sem jogi értelemben, sem tényszerűen plágium, reagált a vádra a miskolci városháza szeptember 2-án. Mint írták, szövegazonosság-vizsgáló módszerrel részletesen átvilágították a Gazdasági Programot, megállapítva, a szövegrészek saját, önkormányzati tartalmak, szakmai definíciók, ténymegállapítások, kormányzati anyagokra történó hivatkozások, továbbá Veres Pál polgármester választási programjának elemei.

A méltatlan támadás kapcsán előkeresték az előző városvezetés által összeállított, 2014 és 2019 közötti ciklusprogramot. Az ugyancsak forrásmegjelölés és forrásjegyzék nélkül készült – közölték.

Ezek ellenére – Veres Pál utasítására –  mégis elkészítik és a programhoz csatolják a forrásjegyzéket. A városháza hangsúlyozta, a programmal szemben sem a szakbizottsági üléseken, sem a szakértői egyeztetéseken, sem a közgyűlésen nem merült fel érdemi kifogás, ezért azt az elkészült forrásjegyzékkel kiegészítve újra a közgyűlés elé terjesztik.
 

Hirdetés
Hirdetés