Hirdetés

A fideszes frakcióvezető szerint romlik a közbiztonság Miskolcon

| 2020. 09. 22. | 21:13:00
Nagy Ákos felkéri a polgármestert, hogy azonnal intézkedjen a rendészet megvédése érdekében
A fideszes frakcióvezető szerint romlik a közbiztonság Miskolcon
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A miskolci közgyűlésben ellenzékben lévő Fidesz szerint a közbiztonság, rendvédelem a legsikertelenebb városirányítási ágazat az elmúlt egy évben, és erről a baloldali városvezetés tehet. Nagy Ákos, a Fidesz önkormányzati frakcióvezetője szeptember 22-én a borsodi megyeszékhelyen tartott sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: Miskolc közbiztonsága szenved a kirívó, erőszakos bűncselekmények áradatától, annak ellenére, hogy a városi rendőrség "erőn felül teljesít, de hiába, mert a miskolci önkormányzatnál megtapasztalt szemléleti fordulat megnehezíti a rendőrség dolgát is".

A várost irányító "szivárványkoalíció az ellenkezőjét teszi annak, amit a józan ész diktál, nyíltan kritizálják többek között a miskolci nyomortelep-felszámolást, vagyis a bűnözés melegágyát jelentő nyomortelepek pártjára álltak. Aki pedig a nyomortelepek pártjára áll, az a bűn pártjára is áll, aminek már rövid távon is látjuk és érezzük a következményeit" – hangoztatta a kormánypárti politikus.

A frakcióvezető kitért arra, hogy ez a politikai hozzáállás a valós oka annak a felháborító és ijesztő bűncselekmény-sorozatnak, amely az utóbbi időben jellemzi Miskolcot. A "szakmai hibát az a városvezetés követi el, amelyik csendben asszisztál ahhoz, hogy újra visszaszivárognak a miskolci mindennapokba és a közterületekre" a bűnözők, a hajléktalanmaffia, a "fészekrakók", a nyomortelepi drogárusok, vagyis mindenki, akit nagy nehezen sikerült 2010 után a városból kiszorítani – tette hozzá. Nagy Ákos szerint ennek köszönhetően szakmai ámokfutás zajlik a miskolci önkormányzatnál, egy előterjesztés ugyanis arról szól, hogy a miskolci rendészeknek nincs elég feladatuk, éppen ezért csökkenteni kell a létszámukat.

Hirdetés