Hirdetés
Hirdetés

A miskolci egyetemisták is szárnyaik alá vesznek négy-öt kisdiákot

| 2020. 09. 09. | 20:25:00
A Miskolci Egetem is csatlakozott a programhoz.
A miskolci egyetemisták is szárnyaik alá vesznek négy-öt kisdiákot
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Miskolci Egyetem is csatlakozott a Tanítsunk Magyarországért egyetemi mentorprogramhoz az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM), az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi), a Klebelsberg Központ, valamint a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának közreműködésével.

A Tanítsunk Magyarországért célcsoportját a kistelepülésen élő általános iskolás tanulók képezik. A melléjük szegődő mentorok feladata, hogy megmutassák nekik a településen túli világ izgalmait és lehetőségeit – az állatkertet, a múzeumot, a középiskolákat, a vállalkozásokat, hogy lássák, hányféle foglalkozásból, hányféle jövőből választhatnak. Egy mondatban összefoglalva, segítsék őket abban, hogy képesek legyenek kihozni magukból a maximumot – legyen az szakmaszerzés, érettségi, továbbtanulás, sport, művészetek és a végén elhelyezkedés a munkaerőpiacon.

Az egyetemi mentorprogramban résztvevő egyetemisták a közreműködő általános iskolák egyikében meghatározott számú 7. osztályos kisdiákkal kezdik meg a közös munkát, a közös élményszerzést, amelyért havi 30 ezer forintos ösztöndíjban részesülnek, amit eredményesség alapján további juttatások egészíthetnek ki. Egy hallgató maximum négy-öt kisdiákot vesz a szárnyai alá, és segít nekik abban, hogy sikerrel fejezzék be az általános iskolát, valamint tovább folytassák tanulmányaikat a középfokú oktatásban. A mentorok emellett megismertetik a kisdiákokkal a településen túli világ izgalmait (pl. állatkert, mozi, múzeumok), amely motiválhatja őket a fejlődésben.

 

Hirdetés
Hirdetés