Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Egy miskolci óvodás is elkapta a koronavírust

| 2020. 09. 17. | 16:44:00
Hatósági megfigyelés alá került a csoport, amibe jár.
Egy miskolci óvodás is elkapta a koronavírust
Hirdetés
Hirdetés

Az aktuális tanév rendben elindult szeptember elsején, ez vonatkozik a 32 óvodára is, ami a borsodi megyeszékhelyen a városi önkormányzat fenntartásában működik. Az illetékes állami szervek által kiadott intézkedési terv szerint kezdettől fogva fokozott ellenőrzési előírásokat vezettek be: alapos takarítás, fertőtlenítés az épületekben, a bejáratnál kézfertőtlenítés, szülők belépésének tilalma az intézmények területére – tudatta közleményben a város sajtóosztálya. Mint írták, az óvodák csak olyan gyereket fogadhatnak, aki egészséges, tüneteket nem mutat. Jelenleg ebben a kérdésben a háziorvos véleménye az irányadó.

A jelenlegi miskolci állás szerint egy óvodában találtak igazoltan koronavírus-fertőzött gyereket (ő az elmúlt 8 napban már nem tartózkodott bent az intézményben), az ő esetét az illetéskesek jelentették az állami szervek felé.

Végül az adott óvodai csoport otthoni hatósági megfigyelését rendelte a járványügyi hatóság (beleértve a gyerekeket, óvónőt, dajkát). Az intézmény többi része zavartalanul működhet tovább, a szigorú fertőtlenítési előírásokat betartva. Egy másik óvodából pedig olyan jelzés érkezett, hogy két oda járó gyermek szüleinél igazolták a vírus meglétét (ez a két gyerek sem jár már be), az ő ügyükben a járványügyi hatóság intézkedett.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés