Hirdetés
Hirdetés

Fiának adta ki magát - rengeteg pénzt kért a 87 éves miskolci asszonytól

| 2020. 09. 22. | 19:20:00
Még mindig sokan dőlnek be az unokázós csalóknak.
Fiának adta ki magát - rengeteg pénzt kért a 87 éves miskolci asszonytól
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A pénzátutalási szolgáltató munkatársának segítőkész hozzáállása miatt hiúsult meg az a tranzakció, amelyben egy idős asszony akart csaknem egymillió forintot átutalni egy angliai számlaszámra, hogy mentse hozzátartozója életét - írja a police.hu

Csalás bűntett kísérlet elkövetésének gyanúja miatt rendelt el nyomozást a Miskolci Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya ismeretlen tettessel szemben.
A nyomozás adatai szerint egy ez idáig ismeretlen férfi szeptember 20-án a déli órákban felhívott egy 87 éves miskolci hölgyet.

A telefonáló az idős asszony fiaként mutatkozott be, majd elmondta, hogy baleset érte és pénzre van szüksége, különben a balesetben szerzett sérülésein kívül további bántódása esik.

A hölgy feljegyezte az átutaláshoz részére megadott instrukciókat, majd összeszedte minden megtakarítását, és taxival Miskolc belvárosába, egy pénzátutalási szolgáltatóhoz ment.

Az idős asszony a pénzátutalási szolgáltató munkatársa részére átadta feljegyzését, és az utalni kívánt összeget, csaknem egymillió forintot.

A hölgy a feljegyzés láttán óva intette az idős nénit a tranzakció megkezdésétől és értesítette a rendőrséget. A sértettnek így kára nem keletkezett. A rendőrök kiérkezését követően a sértett felhívta a fiát is, aki elmondta, hogy semmiféle baleset nem érte, nyugodjon meg.

A rendőrség kisfilmet is készített, hogy felhívja a figyelmet a csalók módszereire, ám sajnos, a szélhámosok fantáziája nem ismer határt, az idősek pedig könnyen hisznek nekik, hiszen aggódnak szeretteikért. Legyünk sokkal óvatosabbak! 

Hirdetés
Hirdetés