Hirdetés
Hirdetés

Újabb szigorítások Miskolcon a járvány miatt

| 2020. 09. 03. | 17:19:00
A piacokon újra kötelező a maszk, miként számos önkormányzati intézményben is hordani kell.
Újabb szigorítások Miskolcon a járvány miatt
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kijárási és látogatási tilalom érvényes szeptember 4-től a három-három önkormányzati idősotthonban és gondozóházban – jelentette be szeptember 3-án Veres Pál. Miskolc polgármestere a további szigorításokról szólva elmondta: szeptember 7-től az önkormányzat és a Miskolc Holding Zrt. ügyfélszolgálatain az eddigi kötelező maszkviselés és kézfertőtlenítés lázméréssel egészül ki, továbbá az általuk fenntartott kulturális- és sportintézményekben – zárt légtérben – kötelező a maszk.

A Búza téri piacon, a Vasgyári piacon és az önkormányzat őstermelői piacokon már szeptember 4-től kötelező a védőeszköz. 

Az MVK Zrt. ózonnal is fertőtleníti a járműveit, továbbá a szeptemberi iskolakezdéshez igazodva, sűrűn indít járatokat (továbbiakról is dönthetnek, amennyiben indokolt). Fontos: a maszk használatát a járművezetők és az ellenőrök is számon kérik. Aki e kötelezettséget figyelmen kívül hagyja, kizárják az utazásból (csak a 6 év alattiak mentesülnek).

Veres Pál arra kérte a miskolciakat, hogy tartsák be a higiéniás szabályokat, a megfelelő távolságot, viseljenek maszkot és gyakorta fertőtlenítsék a kezüket. A politikus folyamatosan egyeztet a szakemberekkel, és ha szükséges, újabb szigorítások jöhetnek.

Hirdetés
Hirdetés