Hirdetés

Öt fertőzött a miskolci vízilabdacsapatnál

borsodihir.hu

2020.10.08. 08:12

Öt fertőzött a miskolci vízilabdacsapatnál
Bachner András (Fotó: minap.hu)

Leghamarabb október végén játszhatnak.

Hirdetés

Hirdetés

Újabb két mérkőzést volt kénytelen elhalasztani pozitív koronavírustesztek miatt a férfi vízilabdacsapat. Lesz mit pótolni tehát Kis István tanítványainak, ha – a remények szerint – a hónap végén újra játékba lendülhetnek – írja a minap.hu. Bachner András, a PannErgy-MVLC szakmai igazgatója elmondta, bajnoki mérkőzésről egyelőre szó sem lehet. Elmondta, az elmúlt időszakban volt, hogy egy tucat játékos és edzők is pozitív tesztet produkáltak;

most már „csak” öten minősülnek fertőzöttnek.

A következő két mérkőzést azonban így is el kellett halasztaniuk: a KSI és a DVSE elleni már a hatodik és a hetedik volt a sorban. A miskolci pólósok szeptember eleje óta nem játszottak tétmérkőzést, elmaradt – idősorrendben – a Honvéd, az Eger, az OSC, az FTC és az SZVE elleni meccs is. Bachner András tudatta, ha minden jól megy, akkor október végén újra bekapcsolódhatnak a bajnoki küzdelmekbe, és lejátszhatják az elmaradt találkozókat a nemzetközi szereplések miatt elrendelt szünetben. A játékosok és a szakmai stáb továbbra is karanténban marad. Akkor sem ugranak azonban azonnal mélyvízbe, ha megvannak a szükséges negatív tesztek: az újra egészséges pólósokat egyebek mellett kardiológiai vizsgálatnak vetik alá, és csak új sportorvosi engedéllyel térhetnek vissza a játékhoz.

Mindenféle szövődményt szeretnének kizárni, ezért a szigorú vizsgálatok sora; erről határozott a Magyar Vízilabda Szövetség is a sportolók egészségének megőrzése érdekében.
Miskolckoronavírus

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés