Hirdetés
Hirdetés

TEK-esek kapták el a miskolci tolvajt

| 2020. 11. 27. | 08:55:00
A kijárási tilalom sem tartotta vissza.
TEK-esek kapták el a miskolci tolvajt
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Miskolci Járásbíróság november 26-án elrendelte letartóztatását annak a férfinak, aki a kijárási tilalom ellenére éjjel az utcára ment, épp egy autót akart feltörni, amikor tetten érték. A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított hónapok óta nem tartózkodott a bejelentett lakásán, vele szemben más ügye miatt elfogató parancsot adtak ki. November 23-án, éjfél előtt a járványhelyzet miatt elrendelt kijárási korlátozás ellenére az utcára ment.

Miskolcon, a Szeles utcán parkoló egyik autóhoz lépett, annak ablakát betörte, de a kocsiból semmit nem tudott elvinni, mert tettét a Terror Elhárítási Központ arra járőröző munkatársai észrevették. 

A gyanúsítottal szemben lopás miatt indult büntetőeljárás, mely cselekmény három évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető. A gyanúsított életmódja miatt megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén a hatóságok számára elérhetetlenné válna. A gyanúsított előéletére tekintettel az is feltehető, hogy újabb bűncselekményt követne el. A bíróság mindezen indokok alapján enyhébb kényszerintézkedés alkalmazására nem látott lehetőséget, ezért egy hónapra, december 26-ig elrendelte a gyanúsított letartóztatását. 

Hirdetés
Hirdetés