Nyolcmillió forintos támogatás Lillafüred fejlesztésére

borsodihir.hu

2020.12.03. 10:25

Nyolcmillió forintos támogatás Lillafüred fejlesztésére

Több sétány és pihenőtér is megújulhat.

Hirdetés

Nyolcmillió forinttal támogatja a Kisfaludy2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. a Miskolc-Lillafüred komplex egészségturisztikai célú fejlesztése elnevezésű miskolci projektet – erről levélben tájékoztatta Veres Pált a részvénytársaság. A tervezett fejlesztés a polgármester Nagy-Miskolc programjának célkitűzéseivel összhangban egy zöldebb, élhetőbb, egészségtudatosabb város egyik emblematikus turisztikai desztinációjának megújítására irányul, és egyszerre fogalmaz meg turisztikai, zöld, illetve egészségvédelmi célokat.

A projekt tartalmazza a tervezett fejlesztés előzetes megvalósíthatósági tanulmányának és koncepciótervének elkészítését, melyek konkrét és részletes javaslatokat fogalmaznak meg a településrész környezeti, táji és épített örökségi adottságaira, értékeire, valamint a turisztikai infrastruktúrára vonatkozóan.

A fejlesztés elsődleges célját Lillafüred gyógyhely-rekreációs központtá fejlesztése jelenti – közölte kezleményben az önkormányzat. A projektelemek között szerepel a Szent István-barlang fejlesztése, fedett piknikező helyek, pihenőterek és tematikus sétányok (Magdolna sétány, Hámori-tó körüli sétány) kialakítása, illetve Herman Ottó egykori nyaralójának, a Peleháznak a fejlesztése is. Vizsgálja az attrakciók megközelíthetőségét és infrastrukturális adottságait, valamint az ezzel kapcsolatos fejlesztési lehetőségeket (mosdó, parkoló, buszforduló). A komplex fejlesztés garantálja a magas színvonalú, egész évben elérhető, tartalmas kikapcsolódást célzó turisztikai kínálat létrejöttét Lillafüreden.

A fejlesztési célok megvalósítására a támogatói okirat kiadásától számítva 180 nap áll rendelkezésre, a legfeljebb nyolcmillió forintos, 100 százalékos intenzitású, vissza nem térítendő támogatás felhasználásával.
MiskolcfejlesztésLillafüred

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés