Hirdetés
Hirdetés

Kevesellte a kapott pénz, ezért rabolt a miskolci férfi

| 2021. 01. 22. | 11:19:00
Letartóztatásban várja a bíróság döntését.
Kevesellte a kapott pénz, ezért rabolt a miskolci férfi
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Rablás bűntette és más bűncselekmények miatt vádat emelt a Miskolci Járási Ügyészség egy 19 éves férfival szemben. A vádirat szerint a vádlott 2020. szeptember 26-án késő este a villamoson utazva figyelt fel egy ittas férfira, akit követni kezdett, miután az leszállt. A vádlott a megállóban megszólította sértettet, aki ezt figyelmen kívül hagyta és felszállt az érkező következő járatra, azonban a vádlott oda is követte. Mikor a sértett a lakóhelyének közelében leszállt a járműről, a vádlott utána ment, újra megszólította és pénzt kért tőle. A sértett csak azért, hogy szabaduljon az őt folyamatosan követő vádlottól önként átadott neki 500 forintot, majd folytatta útját a lakása felé. A vádlott azonban a pénz átvételekor látta, a sértett pénztárcájában több pénz is van, ezért, hogy megszerezze, megtámadta a férfit.

A vádlott a sértettet hátulról lerántotta a földre, a zsebéből kivette a pénztárcáját a benne lévő 15 ezer forinttal, a sértett személyes okirataival és bankkártyáival együtt, majd távozott.

A vádlott menekülés közben a pénzt kivette a pénztárcából, a tárcát pedig eldobta. A járási ügyészség a büntetlen előéletű férfit rablás bűntettével, közokirattal visszaélés és készpénz helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés vétségével vádolja. Vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására, valamint vagyonelkobzás alkalmazására tett indítványt a Miskolc Járásbíróságnak.

Hirdetés
Hirdetés