Miskolci tömegközlekedés: az örökség négymilliárdos hiány

Borsodihír

2021.01.27. 07:46

Miskolci tömegközlekedés: az örökség négymilliárdos hiány
Fotó: Facebook

Veres Pál: dolgozunk azon, hogy megoldást találjunk a miskolci busz és villamoshálózat fenntartásának bajaira.

Hirdetés

Hirdetés

A miskolci tömegközlekedés különösen reflektorfénybe került az utóbbi napokban. A város polgármestere szerint a problémákról beszélni kell, de ez 155 ezer miskolci problémája, ami nem lehet politikai taktikázás terepe - írta a közösségi oldalon január 26-án, este feltett posztjában.

Az MVK Zrt. problémája egy 10 éves probléma. Nehezen fenntartható hálózat, párhuzamosságok, alulfinanszírozottság és halmozódó hiány a miskolci tömegközlekedés elmúlt évtizede - írta. 

- Polgármesterségem első napjaitól szakértőkkel dolgozunk azon, hogy megoldást találjunk a miskolci busz- és villamoshálózat fenntartásának bajaira - közölte Facebook-oldalán Veres Pál, Miskolc polgármestere, aki megjegyezte:

az előző városvezetés által itt hagyott 4 milliárdos, ki nem fizetett számlákra, a megvont fél milliárdos állami támogatásra.

Ebbe a mindenki által ismert munkába

szállt most bele páros lábbal a politikai önzés, a bértollnokok csapata, valamint az online újságírás trójai falova - tette hozzá.

"A problémákról beszélni kell, de tévednek, ha azt gondolják, Miskolc problémái politikai előnyt hozhatnak számukra. Miskolc problémája 155 ezer miskolci problémája, ami nem lehet politikai taktikázás terepe. Ahogy már korábban mondtam:

ha segíteni nem akarnak, legalább ne ártsanak."

Tudom, hogy Miskolc bölcs és nem dől be a felesleges pániknak. Továbbra is azon dolgozunk, hogy legyen megoldás a város tömegközlekedésének problémáira rövid, közép és hosszútávon egyaránt - összegzett Miskolc polgármestere.
MiskolcMVK Zrt.

Leader3

Szóljon hozzá!

Hirdetés