Miskolcon szerte a városban takarítják az idei első havat

Borsodihír

2021.01.13. 09:32

Miskolcon szerte a városban takarítják az idei első havat
Fotók: Borsodihír

Kemény fagyok jönnek.

Hirdetés

Beteljesedett a jóslat: megérkezett a havazás január 13-ra. A reggel útra kelők azt tapasztalhatták, a fő útvonalak latyakosak ugyan, de jól járhatók.

Felkészülten érte a havazás a várost – csaknem háromszázan dolgoznak az éjszaka lehullott hó eltakarításán szerte a városban - közölte a miskolci polgármesteri hivatal sajtószolgálata január 13-án.

A Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. munkatársai 5 kompakt rakodógéppel takarítják a járdákat Diósgyőrben, az Észak- és Dél-Kiliánban, az Andrássy utcán, a Belvárosban, az Avas városrészben és a Szentpéteri kapuban.

A busz- és villamosmegállók takarításán reggel 5 órától 14 furgonnal dolgoznak, a szóróanyag kiszállítását pedig kettő 3,5 tonna feletti teherautóval végzik a Városgazda munkatársai.

Előrejelzés

Az Időkép prognózisa szerint a keleti, északkeleti tájakon tart ki legtovább a havazás, másutt sok napsütés várható, még néhol nyugaton és az északi tájakon alakulhat ki napközben havazás, hózápor. Éjjel ismét havazás kezdődik többfelé. Feltámad az északnyugati szél, többfelé erős, viharos lökések lehetnek. A legmagasabb nappali értékek -1, +5 fok között alakulnak. Gyenge hidegfronti hatás.

Csütörtökre virradóan ismét többfelé várható havazás, napközben a rövidebb napos időszakok mellett elszórtan alakul ki havazás, hózápor. Többfelé erős, a Dunántúlon viharos lökések kísérik az északnyugati szelet, a havas tájakon hófúvás várható. Nappal -2 és +4 fok között alakul a hőmérséklet.
Pénteken már többet süthet a nap, de helyenként hózáporok kialakulhatnak. A szeles időben napközben -3 és +2 fok között alakul a hőmérséklet.
A hétvége mindkét napján erős hajnali fagyra kell készülni. A hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett kevés hó, egy-egy hózápor helyenként alakul ki. Szeles, sokfelé napközben is fagyos marad az idő.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés