Hirdetés
Hirdetés

Kezdődik a miskolci utak javítása

| 2021. 03. 04. | 20:10:00
Az aszfaltozott és kőzúzalékkal borított utcákat is érinti.
Kezdődik a miskolci utak javítása
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Elindultak a felmérések és egyeztetések a Miskolc aszfaltos útjain található úthibák felszámolása és a város zúzalékos útjainak felújítása érdekében

Az aszfaltos utakon a kátyúzási munkákat többféle technológiával, egész évben végzi a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. A nagyfelületű kátyúzási munkák az aszfaltkeverő telepek megnyitásával kezdődhetnek el - áll a városházi sajtóosztály közleményében.

Az elmúlt időszakban, a Társaság Útellenőri Szolgálatának előzetes felmérése alapján, a javítási munkák előkészítése folyt.

A felmérések alapján előzetes egyeztetések indultak az MVK Zrt.-vel és a települési önkormányzati képviselőkkel, a választókörzetükben található úthibák javításáról, ütemezéséről.

Az egyezetések és a szakmai javaslatok alapján, a munkákat március közepén (időjárás függvényében) indítja a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. alvállalkozó bevonásával, több helyszínen, főközlekedési utakon csakúgy, mint néhány valóban rossz állapotba került forgalmasabb mellékutcákon.

Az elmúlt időszak kedvezőtlen időjárási körülményei megviselték a város területén található zúzalékos úthálózatot is. A havazás, a jegesedés, majd a hirtelen olvadás kedvezőtlenül befolyásolták az utak állapotát.

Az átázott felületű utakon eddig nem lehetett elvégezni a szükséges javítási munkákat, de a kedvező időjárás beköszöntével, az elkövetkezendő időszakban elindulhatnak az útjavítási feladatok.

Az elmúlt hetekben a Miskolci Városgazda N.Kft Útellenőri Szolgálatának előzetes felmérése, a beérkezett lakossági és önkormányzati képviselők bejelentései alapján, a javítási munkák előkészítése folyt. Az egyezetések és a szakmai javaslatok alapján, a javítási munkákat 2021. március közepén (időjárás függvényében) indítja a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. alvállalkozó bevonásával.

Hirdetés
Hirdetés