Hirdetés
Hirdetés

Letartóztatták a miskolci biofüveseket

| 2021. 04. 19. | 10:41:00
Egy férfi és egy nő került rács mögé.
Letartóztatták a miskolci biofüveseket
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Miskolci Járásbíróság április 16-án elrendelte annak a férfinak és nőnek a letartóztatását, akik több hónapja árulhattak új pszichoaktív szereket a borsodi megyeszékhelyen.

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsítottak több mint fél éve értékesíthették a „biofű” és „muro fű” elnevezésű új pszichoaktív szereket ismerőseik körében miskolci lakásukon. A kábítószert úgynevezett pakettekbe csomagolták és adagonként 500 forintért adták tovább a fogyasztóknak. A gyanúsítottak által használt lakásban a kábítószer adagolásához szükséges eszközöket és pakettekbe csomagolt növényi részeket is találtak, melyekből kimutatott hatóanyag új pszichoaktív szernek minősül.

A gyanúsított férfi az intézkedés elől megpróbált megszökni, azonban elfogták, majd gyorstesztet alkalmaztak vele szemben, melynek eredménye alapján valószínűsíthető, hogy korábban THC tartalmú kábítószert fogyasztott.

A gyanúsított férfival szemben kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés és kábítószer birtoklásának bűntette, a nő ellen kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés miatt indult eljárás. A cselekmények a férfi esetében akár 7 és fél évig, a nő esetében 5 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethetők, ezért tartani kell attól, hogy a gyanúsítottak szabadlábra kerülésük esetén a hatóságok elől megszöknének, elrejtőznének. A cselekmény jellegére figyelemmel feltehető az is, hogy a még ki nem hallgatott tanúkat befolyásolnák a vallomástételben, vagy újabb bűncselekményt követnének el. A felsorolt indokok miatt a bíróság enyhébb kényszerintézkedés alkalmazására nem látott lehetőséget, ezért egy hónapra elrendelte a gyanúsítottak letartóztatását.

Hirdetés
Hirdetés