Gyalogosgázolás Miskolcon – eltilthatják a vezetéstől a sofőrt

borsodihir.hu

2021.05.03. 11:56

Gyalogosgázolás Miskolcon – eltilthatják a vezetéstől a sofőrt
A kép illusztráció.

A sértettnek eltört a kulcscsontja.

Hirdetés

Hirdetés

Közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Miskolci Járási Ügyészség egy 51 éves férfi ellen. A vádirat szerint a vádlott 2020. július végén a reggeli órákban Miskolcon közlekedett az általa vezetett személygépkocsival egy körforgalmú útszakaszon, amelyen gyalogos átkelés jelzőtábla volt kihelyezve.

A külső forgalmi sávban az előtte haladó gépjármű a gyalogos átkelőhely előtt megállt – a sértettnek elhaladási elsőbbséget biztosítva – így a sértett kilépett az úttestre, és megkezdte az átkelését. A vádlott észlelte a külső forgalmi sávban álló autót, áttért a belső forgalmi sávba azért, hogy elhaladjon a jármű mellett.

Amikor viszont már a belső sávba ért, nem biztosított elsőbbséget a gyalogos átkelőhelyen közlekedő sértettnek, és fékezés nélkül elütötte.

A sértett felcsúszott a motorháztetőre, a fejével nekiütközött a szélvédőnek, majd amikor a vádlott vészfékezett, a jármű elé, az úttestre zuhant. A sértett 8 napon túl gyógyuló kulcscsonttörést szenvedett el, míg a vádlottnak orvosilag értékelhető sérülése nem keletkezett.

Az ügyészség a büntetett előéletű vádlottal szemben – tárgyalás mellőzésével – büntetővégzésben pénzbüntetést és közúti járművezetéstől eltiltást indítványozott.
Miskolcvádemelésgyalogosgázolásközúti baleset

Leader3

Szóljon hozzá!

Hirdetés