Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Chervon nagyon várja a miskolci beruházást

| 2021. 06. 17. | 17:31:00
Veres Pál: külön öröm, hogy az új üzemben elektromos autók alkatrészei is készülnek majd.
A Chervon nagyon várja a miskolci beruházást
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tavaly ősszel jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a kínai Chervon Auto új, 26 ezer  négyzetméteres miskolci beruházását; a vállalat elektromos járművek alkatrészeit és moduljait gyártó üzemet hoz létre mintegy 150 új munkahelyet teremtve. Legutóbb június 16-án egyeztetett a miskolci városvezetés a kínai féllel online. 

„Csapatunkat lenyűgözte a Miskolc Holdinggal való professzionális és elkötelezett együttműködés, a Miskolci Egyetemen régóta működő öntészeti háttér és a Mechatronikai Ipari Park támogató infrastruktúrája. A Budapest, Debrecen és a szlovák határ közötti stratégiai elhelyezkedés azt is lehetővé teszi, hogy Európa-szerte közel legyünk ügyfeleinkhez. Alig várjuk, hogy a miskolci közösség részévé váljunk”

– mondta Peter Pan, a Chervon Auto elnök-vezérigazgatója. 

Veres Pál, Miskolc polgármestere nyomatékosította, hogy minden beruházást nagy örömmel fogadnak, hiszen minden új munkahely, különösen a nagy hozzáadott értéket képviselők, tökéletes összhangban vannak a Nagy-Miskolc program célkitűzéseivel.

– Folyamatosan olyan beruházások Miskolcra településén dolgozunk, amelyek minőségi, hosszú távú munkahelyeket teremtenek kiszámítható, vonzó jövőképpel, a Miskolci Egyetemen végző, nemzetközi viszonylatban is felkészült fiataloknak, és az itt működő kis- és középvállalkozásoknak. Jó látni, hogy erőfeszítéseink beérnek, hiszen a Chervon esetében újabb 150 új munkahelyről beszélhetünk. Külön öröm, hogy a cég új üzemében elektromos autók alkatrészei is készülnek majd, tehát egy zöldebb, fenntarthatóbb jövőhöz járulhatnak hozzá munkájukkal a miskolci szakemberek – közölte.

Hirdetés
Hirdetés