Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Visszanyerheti méltó rangját az Avas

| 2021. 06. 28. | 16:10:00
Attraktív területeket és új játszótereket alakítanak ki Miskolcon.
Visszanyerheti méltó rangját az Avas
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A helyi Mento Kft. végzi a Horváth-tető és sétányok, lépcsők kivitelezésével kapcsolatos feladatokat, illetve az aktív rekreációs zöldterületi sétányok felújítását nettó 639,2 millió forintért. A június 28-i Közbeszerzési Értesítő szerint az Avast változatos terepadottságok jellemzik, melyekre alapozva új lehetőségeket biztosító attraktív tereket alakítanak ki, több szinten elhelyezett, több korosztály, illetve a mozgáskorlátozottak számára kialakított játszó- valamint sportfunkció elhelyezésével. De helyet kapnak a kutyások is.

A nyertes pályázó feladata többek között a teljes tetőn végigvezető sétaútrendszer kialakítása, mely mellett lámpákat helyeznek el.

A városi tanösvény célja, hogy a hely- és kultúrtörténeti érdekességeken kívül számos érdekes, élménylehetőséget tartogató elemet és a környezeti nevelést segítő információt adjon át. A projekt során új játszótereket hoznak létre, piknikezési lehetőséget biztosító teret alakítanak ki a Horváth-tető legfelső szakaszán, valamint a parkolótól távolabb napozóterasz lesz. Helyet kap egy pihenőkert, illetve egy "retrókert" is.

A játszótér alatti két teraszon az aktív sportolás felnőtt képviselőit szolgálják ki street workout és outdoor gym eszköztárral.

Skatepályát építenek, valamint a játszótér közelében mászófal fogja várni a "boulderezni" vágyó kamaszokat és a felnőtteket, egy másikat pedig a gyerekek használhatnak majd. A nagyok és a kicsik mászófala között egy fekete, kültéren is alkalmazható, táblafestékkel lefestett firkafal található. A mászófal közelében került elhelyezésre néhány "parkour" elem is, ugyancsak eséscsillapító öntött gumi burkolattal ellátott téren. A legalsó teraszszinten egy kutyás területet hoznak létre, ami a versenyszerűen agility-zőket is kiszolgálja. Ugyancsak az alsó részen kap helyet a tetőről érkező csapadékvíz gyűjtésének és a növényzet gyökérzónájába juttatásának elősegítésére tervezett, úgynevezett talajdepresszió, ami – az ott random módon elhelyezett, "egymásra dobált" fatörzsekkel kutyajátszóként is szolgál. A projekt részeként megújul a Csáti és a Latabár sor közötti lépcsősor; a Latabér sori kilátóterasz; a Lajos, a Sziget és a Rácz sori lépcsősor; valamint az Arnóti, Csabai sorok közötti átkötés.

Hirdetés
Hirdetés