Hirdetés

A sajószentpéteri furcsa körforgalomról posztolt az államtitkár

Facebook

2021.07.17. 12:32

A sajószentpéteri furcsa körforgalomról posztolt az államtitkár
Fotó: Facebook/Schanda Tamás

A település elkerülő utat kap.

Hirdetés

Hirdetés

A sajószentpéteri körforgalommal talán még az is találkozott, aki Borsod közelében sem járt soha. Fényképe az elmúlt években két-háromhavonta bejárta az internetet. Akadt, aki körberöhögte, mások felbosszantották magukat rajta, de most végre betöltheti eredeti küldetését - írja Facebook-oldalán az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára. 

Schanda Tamás kiemelte: 

Az első ránézésre tényleg némiképp szokatlannak tűnő műszaki megoldás ugyanis a település elkerülőjének kiindulópontja lesz.

A kormány a tavalyi év végén biztosított forrást három másik közúti beruházás mellett a Sajószentpéter-Berente elkerülő út megépítésére. A munkálatok már zajlanak, igazán látványos szakaszukba augusztusban érnek el. A több mint 10 kilométeren, új nyomvonalon megépülő szakasszal kényelmesebbé, gyorsabbá és biztonságosabbá válik a közlekedés Miskolc és Kazincbarcika között. A 2024 elejéig befejeződő beruházásban a Sajó folyó mentén árvízvédelmi funkciókat ellátó töltések korrekcióját is elvégzik - olvasható az államtitkár bejegyzésében.

A fejlesztésnek köszönhetően csökken a belterületi szakaszok forgalma, az utazási idő. A településeken mérséklődnek a baleseti kockázatok, a tehergépjárművek okozta zaj- és egyéb környezeti terhelés. A térségből gyorsabban lehet majd eljutni a megyeszékhelyre, az M30-M3-M25 gyorsforgalmi utakra és a fővárosba is. Egy harmadik ággal végre rendes körforgalommá egészül ki a sajószentpéteri - közölte Schanda Tamás. 
Sajószentpéterkörforgalomelkerülő

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés