Hirdetés
Hirdetés

Majdnem elütöttek egy rendőrt Miskolcon

| 2021. 07. 08. | 21:24:00
A menekülő tettest letartóztatná az ügyészség.
Majdnem elütöttek egy rendőrt Miskolcon
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Őrizetbe vétele mellett indítványozták az előzetes letartóztatását annak a miskolci férfinak, aki nem állt meg az őt leintő rendőrnek, később pedig tettlegesen lépett fel egy másikkal szemben.

A regionális nyomozó ügyészség július 8-án számolt be az előző napi bűnesetről, amely miatt hivatalos személy elleni erőszak és közúti veszélyeztetés bűntette miatt nyomoznak a 44 éves gyanúsítottal szemben.

Az ügyészség közlése szerint a férfi a délutáni órákban Miskolcon jogosulatlanul vette igénybe a buszsávot, a rendőrök kiszúrták, és meg akarták állítani a szabálysértés miatt. Csakhogy hiába intette le többször is egy rendőr, a megalapozott gyanú alapján a sofőr sebességcsökkentés nélkül haladt felé, s már hét méterre járt tőle, amikor az egyenruhás a testi épségét féltve ellépett a jármű elől.

A menekülő autóst a rendőrök megkülönböztető fény- és hangjelzést használva üldözőbe vették. A gyanúsított csak a lakása előtti útszakaszon parkolt le, ahol a rendőrök intézkedni kezdtek vele szemben: többször felszólították, hogy álljon meg, igazolja magát. Ő azonban ezeknek nem tett eleget, sőt az egyik rendőrt a mellkasánál lökte. Az egyenruhások végül testi kényszerrel fékezték meg a férfit, akit megbilincseltek.

Hirdetés
Hirdetés