Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Márky-Zay Péter Miskolcon haknizott: jobbikos, DK-s és MSZP-s jelölteket is támogat

| 2021. 07. 19. | 10:31:00
A teljes ellenzéki összefogást sürgeti.
Márky-Zay Péter Miskolcon haknizott: jobbikos, DK-s és MSZP-s jelölteket is támogat
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Márki-Zay Péter Miskolcon járt, és bemutatta azt a 6 jelöltet, akiket a Mindenki Magyarországa Mozgalom támogat az előválasztáson Borsod-Abaúj-Zemplén megye választókerületeiben, írja a minap.hu.

A Mindenki Magyarországa Mozgalom helyi szervezetét két éve hoztuk létre Miskolcon – egyébként nagyon aktív az itteni Kossuth Kör. 2019-ben az önkormányzati választások miatt hirdettük meg a teljes ellenzéki összefogást. Azt a modellt igyekeztünk népszerűsíteni, ami Hódmezővásárhelyen sikerre vezetett: ha minden ellenzéki párt békességben összefog, és az aktivistáik is melléjük állnak, akkor sikert tudunk aratni még olyan helyeken is, ahol ez egyébként lehetetlennek tűnik. A cél: egy demokratikus, szabad, európai magyar jogállam létrehozása

- mondta a rendezvényen a minap.hu-nak Márki-Zay Péter, akinek a mozgalma Borsod-Abaúj-Zemplén megye 1. választókerületében a jobbikos Szilágyi Szabolcsot támogatja, a 2-es választókerületben pedig a DK-s Hegedűs Andrea mögé állt. A Miskolcot nem érintő megyei körzetekben is támogat jelölteket az ellenzéki előválasztáson: a 3-as számú választókerületben a jobbikos Farkas Péter Barnabást, 4-es választókerületben Hernádszentandrás polgármesterét, Üveges Gábort, az 5-ös választókerületben Erdei Sándor Zsoltot, a 6-os körzetben Jézsó Gábort (MSZP-Párbeszéd), a 7-es választókörzetben pedig Kormos Annát (MSZP-Párbeszéd).  

 

Hirdetés
Hirdetés