Hirdetés
Hirdetés

Velünk a Város: nem az ITC lebontására

| 2021. 08. 19. | 21:52:00
„Alakszai Zoltán hozza nyilvánosságra az ITC menthetetlenségéről szóló szakmai anyagokat!”
Velünk a Város: nem az ITC lebontására
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Velünk a Város frakciója tiltakozik Alakszai Zoltán és a Fidesz-kormány „a miskolciak véleményét semmibe vevő döntéshozatala ellen” és nem támogatja az ITC lebontását. A Velünk a Város augusztus 19-én közölte: Miskolc legnagyobb közgyűlési frakciójaként úgy látja, egy épület lebontásának, felújításának, hasznosításának ügye nem politikai kérdés, nem dőlhet el ideológiai alapon. 

– Tiltakozunk az ellen, hogy a kormány és Alakszai Zoltán a miskolciak feje felett hoz meg egy ilyen súlyú döntést; Alakszai nem a miskolciak, hanem a Fidesz helytartója a megyeszékhelyen. A mindenkori városvezetés erkölcsi kötelessége kikérni, figyelembe venni a városlakók véleményét a fejlesztési irányokat tekintve. Ezért üdvözöljük, hogy Miskolc vezetése elkötelezett amellett, hogy a helyiek szavának figyelembevételével szülessen meg egy ilyen súlyú döntés – írták a korábban bejelentett közösségi gyűlésre utalva. 

[Beillesztett cikk: Lebontják a volt szocialista pártházat Miskolcon]

Szerintük a korábbi, fideszes városvezetésnek is ki kellett volna kérnie a miskolciak és a szakemberek véleményét például az Otthon tér és a Vár felújítása kapcsán, de akkor sem tették meg, kényszerpályára terelve a jelenlegi polgármestert. Támogatásukról biztosították a városvezetést abban, hogy az kérje ki az építészszakma véleményét is az ITC – a volt MSZMP-székház – ügyében. Alakszai Zoltán kormánymegbízottat pedig arra szólították fel, hogy haladéktalanul hozza nyilvánosságra azokat a szakmai anyagokat, melyek szerint az épület menthetetlen. 

[Beillesztett cikk: A miskolci városvezetés nem támogatja az ITC-székház lebontását]

– A miskolciaknak jogukban áll tudni, hogy miért akarja porig rombolni a kormány a város egyik használható épületét – fűzték hozzá.

Hirdetés
Hirdetés