Hirdetés
Hirdetés

Ötven miskolci eszmét cserél

| 2021. 10. 01. | 01:17:00
A város bővítette a részvételi demokrácia eszközrendszerét.
Ötven miskolci eszmét cserél
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Újfajta módszerrel bővítette Miskolc a részvételi demokrácia eszközrendszerét: több hónap előkészület után szeptember közepén egy hétvégén át tartott az első "Közösségi Gyűlés", amely most szombaton és vasárnap, azaz október 2-3-án folytatódik.

A közösségi gyűlés technikáját Magyarországon másodikként a borsodi megyeszékhely próbálhatja ki. Az esemény megrendezésében Miskolc önkormányzata a DemNet Alapítvánnyal és a Dialóg Egyesülettel működik együtt. Az esemény helyszíne a II. Rákóczi Ferenc Megyei Könyvtár nagyterme.

Levegőt!

A fórum témáját az önkormányzat helyi civilekkel közösen választotta meg a klímaváltozás tematikáján belül. „Levegőt! Mi szennyezzük, mi szívjuk. Mit tehetünk közösen, hogy jobb legyen a levegőminőség Miskolcon?" A "Közösségi Gyűlés" segítségével a városi önkormányzat közvetlenül ötven helybeli, de közvetetten ezrek, sőt, tízezrek véleményét tudja meghallgatni és későbbi döntéshozatalainál figyelembe venni. A kétszer két hétvégés megbeszélés, előadások, viták és egyeztetések nyomán reprezentatívan, „minden miskolci" képviseletében kiválasztott félszáz résztvevő közös nyilatkozatot, illetve javaslatcsomagot fog megfogalmazni, ami iránymutatásképp szolgál a városvezetés számára a következő időszak nagyobb döntéseinél, koncepcióalkotásánál, várospolitikai határozatainál.

A közösségi gyűlés és általában a részvételi program céljáról, eredményeiről itt tájékozódhat.

Hirdetés
Hirdetés