Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kötelező a maszk a Miskolci Egyetemen

| 2021. 10. 01. | 15:57:00
Csak a védettségi igazolvánnyal rendelkező oktatók képeznek kivételt.
Kötelező a maszk a Miskolci Egyetemen
Hirdetés
Hirdetés

Új rektori utasítás szabályozza a 2021/2022. tanév veszélyhelyzet idején történő lebonyolításának rendjét. Az október 4-étől hatályos rektori utasítás szerint "az egyetem zárt terében a közösségi helyiségekben (így különösen tantermekben, ügyfélfogadási helységekben, folyosókon) az orrot és szájat eltakaró maszk (orvosi maszk, munkavédelmi maszk, illetve textil vagy más anyagból készült maszk) viselése kötelező - írják a Miskolci Egyetem honlapján.

Védőtávolság

Ez alól csak a védettségi igazolvánnyal rendelkező oktató képez kivételt. E mellett nem kötelező a maszk viselése azoknak az egyetemi munkatársaknak az irodájukban, ahol a legalább 1,5 méteres távolságtartás biztosított."

Az utasítás szerint a Miskolci Egyetem "épületeit kizárólag egészséges, koronavírus megbetegedés tüneteit nem mutató személy látogathatja." Ugyancsak rendelkezik az utasítás az oktatás rendjéről, eszerint "a 2021/2022. tanév őszi szemesztere jelenléti oktatás keretében kerül megkezdésre."

Fertőtlenítés!

Az egyetem épületeibe történő belépéskor a kihelyezett fertőtlenítőszerek használata kötelező. A menzán (és az egyetem területén üzemelő büfékben) az étkezés időtartamát kivéve a maszk viselése kötelező. A kollégiumokban is kötelező a maszk viselése, ez alól a hallgató saját szobája képez kivételt.

A rektori utasítás teljes szövege ITT olvasható.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés