Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Prostitúcióra kényszerítettek, majd megerőszakoltak egy 13 éves miskolci lányt

| 2021. 10. 25. | 12:34:00
Vádat emeltek egy 17 éves fiú és felnőtt társa ellen.
Prostitúcióra kényszerítettek, majd megerőszakoltak egy 13 éves miskolci lányt
Hirdetés
Hirdetés

Szexuális erőszak bűntette és emberkereskedelem bűntette miatt vádat emelt a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség egy 17 éves fiú és egy 22 éves férfi ellen.

A fiú rábeszélését követően a 13 éves kislány prostitúciós tevékenységet végzett, valamint a fiú a barátaival meg is erőszakolta. 

A vádirat szerint a vádlottak közül a fiatalkorú és a 13 éves lány Miskolcon, egy gyermekvédelmi otthonban laktak. Közöttük szerelmi kapcsolat alakult ki, amely során a sértett érzelmi függőségbe került a vádlottól. 2019 tavaszán a fiú rábeszélte a sértettet, hogy Miskolcon prostitúciós tevékenységet végezzen. A sértett kezdetben beleegyezett, utóbb tiltakozott, de félelmében nem mert ellenkezni. A vádlott valamennyi esetben személyesen beszélte meg a szexuális szolgáltatást igénybe vevő férfiakkal a tarifákat, és ő vette át tőlük a pénzt, azon esetet kivéve, amikor a férfiak nem voltak megelégedve a szolgáltatással, ilyenkor nem kellett fizetniük. A szerencsi vasútállomás környékén is prostitúcióra használta a kislányt.

Az összesen mintegy öt alkalomból a vádlott 35 ezer forint jövedelemre tett szert, amelynek túlnyomó részét saját céljaira fordította.

2019. május elején a fiatalkorú a társával – és a vádirattal nem érintett harmadik férfival –, valamint a sértettel együtt Miskolcon, a villamoson utaztak azért, hogy koncert után visszamennek a gyermekvédelmi otthonba. Az utazást azonban megszakították, egy elhagyatott területre kísérték a sértettet, ahol a fiatalkorú ötlete alapján mindhárom férfi külön-külön, de együttes jelenlétben többször erőszakkal közösültek, illetőleg fajtalankodtak a sértettel. A lány folyamatosan próbálta elutasítani őket, megkísérelt védekezni, szabadulni tőlük, azonban ez minden esetben sikertelen volt, megakadályozták a menekülését.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés