Hirdetés

Hirdetés

Prostitúcióra kényszerítettek, majd megerőszakoltak egy 13 éves miskolci lányt

borsodihir.hu

2021.10.25. 10:34

Prostitúcióra kényszerítettek, majd megerőszakoltak egy 13 éves miskolci lányt

Vádat emeltek egy 17 éves fiú és felnőtt társa ellen.

Hirdetés

Szexuális erőszak bűntette és emberkereskedelem bűntette miatt vádat emelt a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség egy 17 éves fiú és egy 22 éves férfi ellen.

A fiú rábeszélését követően a 13 éves kislány prostitúciós tevékenységet végzett, valamint a fiú a barátaival meg is erőszakolta. 

A vádirat szerint a vádlottak közül a fiatalkorú és a 13 éves lány Miskolcon, egy gyermekvédelmi otthonban laktak. Közöttük szerelmi kapcsolat alakult ki, amely során a sértett érzelmi függőségbe került a vádlottól. 2019 tavaszán a fiú rábeszélte a sértettet, hogy Miskolcon prostitúciós tevékenységet végezzen. A sértett kezdetben beleegyezett, utóbb tiltakozott, de félelmében nem mert ellenkezni. A vádlott valamennyi esetben személyesen beszélte meg a szexuális szolgáltatást igénybe vevő férfiakkal a tarifákat, és ő vette át tőlük a pénzt, azon esetet kivéve, amikor a férfiak nem voltak megelégedve a szolgáltatással, ilyenkor nem kellett fizetniük. A szerencsi vasútállomás környékén is prostitúcióra használta a kislányt.

Az összesen mintegy öt alkalomból a vádlott 35 ezer forint jövedelemre tett szert, amelynek túlnyomó részét saját céljaira fordította.

2019. május elején a fiatalkorú a társával – és a vádirattal nem érintett harmadik férfival –, valamint a sértettel együtt Miskolcon, a villamoson utaztak azért, hogy koncert után visszamennek a gyermekvédelmi otthonba. Az utazást azonban megszakították, egy elhagyatott területre kísérték a sértettet, ahol a fiatalkorú ötlete alapján mindhárom férfi külön-külön, de együttes jelenlétben többször erőszakkal közösültek, illetőleg fajtalankodtak a sértettel. A lány folyamatosan próbálta elutasítani őket, megkísérelt védekezni, szabadulni tőlük, azonban ez minden esetben sikertelen volt, megakadályozták a menekülését.

Az ügyészség a vádlottak közül a más ügyben szabadságvesztés büntetését töltő fiatalabb vádlottal szemben fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztést és közügyektől eltiltást, míg a felnőttkorú társával szemben fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott. Az ügyészség mindkét vádlott vonatkozásában indítványt tett minden olyan foglalkozástól, tevékenységtől való végleges eltiltásukra, amelyek során tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét vagy gyógykezelését végeznék.
Miskolcszexuális erőszakgyermekprostitúcióemberkereskedelem

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés