Azzal fenyegette a miskolci bérlőt, hogy elássa a Bükkben

borsodihir.hu

2021.11.08. 13:11

Azzal fenyegette a miskolci bérlőt, hogy elássa a Bükkben
A kép illusztráció. (Fotó: pixabay.com)

Felfüggesztett börtönbüntetésre számíthat a kést ragadó tulajdonos.

Hirdetés

Hirdetés

Önbíráskodás bűntettének kísérlete és magánlaksértés bűntette miatt vádat emelt a Miskolci Járási Ügyészség három férfi ellen. A vádirat szerint az egyik férfi a tulajdonában lévő miskolci lakást 2020 júliustól bérbe adta. 2020 decemberében azonban lakbér és közüzemi díjhátralék halmozódott fel, ezt akarta tisztázni a bent lakó két családdal, azonban ehhez segítségül hívta a társait, így délután hárman érkeztek a lakáshoz.

Csengetésükre az egyik férfi bérlő nyitott ajtót, mire a vádlottak azonnal – az engedélye nélkül – benyomultak a lakásba úgy, hogy a bérbeadó megfogta a férfi vállát, betolta a konyhába, mögötte pedig bementek a társai.

A konyhában csak a bérbeadó és a bérlő tartózkodtak, a két másik férfi megállt az előszobában. A bérbeadó és a lakó között elszámolási vita alakult ki, nem jutottak megegyezésre, mivel a bérlő tagadta a tartozásokat. A tulajdonos ettől annyira indulatos lett, hogy a konyhaszekrény fiókjából kivett egy 12 centiméter pengehosszúságú kést, és azzal fenyegette meg a bérlőt, hogy amennyiben egy hónap múlva nem költöznek ki a lakásból, megöli, és elássa a Bükkben. A társainak nem volt tudomása a vita ilyen kimeneteléről. Mindhárman távoztak, viszont – annak érdekében, hogy költözésre ösztökéljék a lakókat – a férfi a tulajdonát képező routert magával vitte. A sértett magánlaksértés miatt hatályos magánindítványt terjesztett elő.

Az ügyészség – tárgyalás mellőzésével – büntetővégzésben a büntetlen előéletű bérbeadóval szemben felfüggesztett börtönbüntetést, míg két társával szemben – akik közül az egyik büntetlen, a másik büntetett – közérdekű munka büntetést indítványozott.
Miskolcönbíráskodás

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés