Hirdetés
Hirdetés

Hamarosan betegeket fogadhat a miskolci gyermek és ifjúsági pszichiátriai osztály

| 2021. 11. 23. | 19:48:00
Az első ilyen beruházás a régióban.
Hamarosan betegeket fogadhat a miskolci gyermek és ifjúsági pszichiátriai osztály
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Elkészült a régió első gyermek és ifjúsági pszichiátriai osztálya – írja a minap.hu.

Erről Kásler Miklós miniszter beszélt az Emberi Erőforrások Minisztériumában, ahol a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és tagintézményeinél törént fejlesztéseket ismertette. Mint mondta: három év alatt 15 milliárd forintnyi beruházás valósult meg a megyei kórházban.

A gyermek és ifjúságpszichiátriai épület alapkövét tavaly júliusban rakták le, mostanra pedig el is készült a régió első gyermek és ifjúsági pszichiátriai osztálya, amit hamarosan birtokba vehetnek a betegek.

Az új épületben a többi közt akadálymentes liftet, modern nővérszobát, és emelt biztonságú kórtermeket hoztak létre.

A megyei központi kórház igazgatója, az Emberi Erőforrások Minisztériumában a miskolci fejlesztést hiánypótlónak nevezte.

Az új ellátó központ segítséget nyújthat azon fiataloknak, akik bármilyen pszichiátriai megbetegedésben, addiktológiai problémában szenvednek, illetve igényelnek gondozást

– mondta Révész János.

A beruházás a felnőtt pszichiátriai osztályt is érintette. Kicserélték a burkolatokat, korszerűsítették a fűtési rendszert, valamint akadálymentesítettek is.

A fejlesztések a jövőben is folytatódnak. Bővítik például a gyermeksürgősségi és traumatológiai ambulanciákat is.

A már befejeződött beruházásokról Csöbör Katalin országgyűlési képviselő elmondta:

modernizálták a szülészeti és koraszülött ellátást biztosító osztályokat, a kardiológiai osztályon műtőket újítottak fel, és egy teljesen új műtőt is átadtak, továbbá onkológiai fejlesztések zajlottak a megyei kórházban.

– írja a portál.

Hirdetés
Hirdetés