Hirdetés
Hirdetés

Miskolciak ötleteire voltak kíváncsiak a majdani körforgalom miatt

| 2021. 11. 24. | 18:10:00
Profi és amatőr pályázatok egyaránt érkeztek.
Miskolciak ötleteire voltak kíváncsiak a majdani körforgalom miatt
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ötletpályázatot hirdetett a miskolci önkormányzat a Vörösmarty és Király utcák kereszteződésében építendő körforgalom központi látványelemének megtervezésére, a legjobb munkákat most két kategóriában díjazták.

Az önkormányzat november 24-i beszámolójában emlékeztet, méltó látványossággal fogadnák a városba a 3-as főúton érkezőket. Szopkó Tibor alpolgármester úgy fogalmazott, a városvezetés a fejlesztések terén a részvételiségben gondolkodik, azaz mindig egyeztetnének azokkal, akiket egy-egy projekt érint. A turbókörforgalom is ilyen.

Cseh Noémi pályázata

Szunyogh László városi főépítész elmondta, harmincnál is több pályamunka érkezett különféle színvonalú, érdekes ötletekkel. A felhívásban nem tüntették fel, de végül a terveket „profi” és „amatőr” kategóriákba sorolták. – A legtöbben Miskolc nevezetességeit, épületeit kívánták megjeleníteni makettek formájában. Szintén gyakori javaslat volt, hogy legyen ez a teresedés egy „zöld sziget” a lakótelepen. Fontos tudni, hogy ez a turbókörforgalom közepére gyalogos nem lesz bejáratos, azaz parkot padokkal, sétányokkal nem érdemes odaképzelni – mondta. 

A profi tervek között legjobb alkotásnál acélszalag fut körbe a belső terület peremén és ez a szalag a különböző irányokban egy-egy nevezetes épület sziluettjét rajzolja.

Hirdetés
Hirdetés