Hirdetés
Hirdetés

Súlyos problémára kínálnak megoldást a Miskolci Egyetemen

| 2021. 11. 18. | 16:05:00
Zöld újítás.
Súlyos problémára kínálnak megoldást a Miskolci Egyetemen
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Miskolci Egyetem campusán mutatták be az ország első Floewater vízautomatáit, melyek csomagolásmentesen kínálnak prémium minőségű vizet. Az innovációnak köszönhetően az egyetem diákjai és munkatársai számára már elérhető a lehetőség, hogy kulacsaikat friss, szűrt vízzel töltsék meg, környezetbarát módon. 

Magyarország kivételes helyzetben van a vízellátást tekintve: minden településen van vezetékes ivóvíz, köszönhetően annak a több mint 65 000 ezer kilométert is meghaladó vízhálózatnak, amely a lakosság számára biztosítja a vezetékes vízellátást. Ráadásul a magyar vezetékes ivóvíz nagyon jó minőségű, sok helyen ásványvíz minőségű víz folyik a csapokból.

Mindezek ellenére hazánkban rengeteg, többnyire PET palackba csomagolt víz fogy: a magyarok évente átlagban 130 liter palackozott vizet isznak fejenként, ami súlyos környezeti terhelést jelent, hiszen óriási mennyiségű csomagolási hulladék keletkezik általa. A Floewater erre a súlyos problémára nyúlt megoldást.

A Floewater nyáron jelent meg a vízpiacon, első körben éttermekben és vendéglátóegységekben, de most már a Miskolci Egyetemen is elérhető, az 5 darab frissen átadott automatának köszönhetően.

Hirdetés
Hirdetés