Hirdetés

Hirdetés

A negyedik negyedben bukta el a Sopron elleni rangadót a Diósgyőr

Nemzeti Sport

2021.12.06. 10:46

A negyedik negyedben bukta el a Sopron elleni rangadót a Diósgyőr
(Fotó: Kozma István)

A miskolci kosarasok szinte végig vezettek.

Hirdetés

A DVTK a honi női kosárlabda-bajnokság 10. fordulójában a Sopornt fogadta hazai csarnokban december 5-én.
Az első negyedben egyszer, 7–5-nél engedte át az előnyt a Sopronnak, viszont hamar vissza is vette, és végül 13–11-re megnyerte az első negyedet. A folytatásban aztán Sopron beragadt, a Diósgyőr ezt pedig ki is használta és 15–13-as vezetése után egy 7–0-s szakasszal már kilenccel ment ellenfele előtt. A nagyszünetre végül a vendégek összekapták magukat, és noha 31–20-ra is vezetett a Diósgyőr a pihenőre 35–30 állt az eredményjelzőn.

A fordulás után a harmadik negyedben a vendégek 41–41-nél egyenlíteni tudtak, de az utolsó játékrészre még ezután is hatpontos miskolci vezetéssel fordulhattak a felek (51–45). Végül az utolsó tíz percben a DVTK mintha elfáradt volna, mindössze öt pontot dobtak a miskolci hölgyek, míg a Sopron összekapta magát, fordítani tudott, és 61–56-ra győzött a rangadón.

NŐI KOSÁRLABDA NB I, 10. FORDULÓ:
DVTK–Sopron Basket 56–61 (13–11, 22–19, 16–15, 5–16)
Miskolc, 400 néző. V: Praksch, Frányó, Goda
DVTK: Vorpahl 2, Aho N. 5, Hayes 11, GREEN 12, Kiss A. 7/3. Csere: Kányási 2, M. JOVANOVICS 10/6, Bernáth 7/3, Tóth F. Edző: Völgyi Péter
Sopron: January, N. JOVANOVICS 9/3, G. Williams 7, Varga A. 4, HATÁR 21. Csere: Fegyverneky 5/3, Brooks 9, Gaye 6. Edző: Gáspár Dávid

MESTERMÉRLEG
Völgyi Péter: 
– A védekezésünkkel elégedett voltam, a támadójátékunkkal azonban nem. Az első félidőben a Sopron tompa volt, külső dobásai nem sikerültek. A nagyszünet után megkaptuk azt a védekezést, amit fejben nem tudtunk feldolgozni. Ezzel együtt 35 percig uraltuk a játékot, a negyedik szakaszban azonban kijött, hogy tíz napon belül négy fontos mérkőzésünk is volt.
Gáspár Dávid: – Ilyen meccsre számítottam, és nem is tévedtem. Az kétségtelen, hogy a játékot előadhatta volna szebben is a két csapat, de az összecsapás most nem erről szólt. A jövőben sokkal tudatosabban kell felépítenünk a támadójátékunkat. A győzelemnek természetesen örülök, de látom, hogy vannak gyengeségeink. A Diósgyőr játékán látszik a fejlődés és a változás, most alaposan megnehezítette a dolgunkat.
MiskolcDiósgyőrkosárlabdaAluinvent DVTK Miskolc

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés