Hirdetés

Hirdetés

Lehengerlő miskolci látványosság: jól halad a vár rekonstrukciója

2022.01.21. 15:13

Lehengerlő miskolci látványosság: jól halad a vár rekonstrukciója
(Fotók: magyarepitok.hu)

A történelmi örökségünk teljesen megújul.

Hirdetés

Jól halad a diósgyőri vár rekonstrukciója, és már van mit mutatni! A Közép-Európa központi látványosságainak sorába lépő történelmi örökségünk jelenlegi állapotáról közölt látványos felvételeket a magyarepitok.hu.

A fejlesztés során régészeti dokumentáció felhasználásával kapja vissza régi fényét a belső vár és a külső vár is. A belső vár rekonstrukciójával egy mintegy 3900 négyzetméteres alapterületű épület várja majd a látogatókat. Az északnyugati szárny visszakapja a lépcsőházi tornyot, valamint az azt megkerülő rámpát is: így lehet majd megközelíteni a különböző szinteket. A külső vár felújítása során a Királynék kertjét középkori kertészettechnikával, korabeli forrásokból kiválogatott fűszer- és gyógynövényekkel telepítik be. Többek között négy bástya párt is visszaépítenek, külső várteraszokat létesítenek, két szinten pedig végigsétálható várfalat alakítanak ki.

A diósgyőri vár rekonstrukcióját és turisztikai fejlesztését az Épkar Zrt. és az FK Raszter Zrt. konzorciuma végzi 12,7 milliárd forint értékben. A munka tavaly február óta tart.
(Fotók: magyarepitok.hu)

 

MiskolcDiósgyőri vár

Hirdetés

Hirdetés