Hirdetés

Miskolci versenyző a téli olimpián!

| 2022. 01. 18. | 14:10:00
A szövetség elnöke bátor versenyzésre számít.
Miskolci versenyző a téli olimpián!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Alpesisíben Kékesi Márton és Tóth Zita, míg sífutásban Kónya Ádám és Pónya Sára indulhat a februári, pekingi téli olimpián.

Fürstner József, a Magyar Síszövetség elnöke január 18-án az M4 Sporthíradóban elmondta: a remények szerint ők négyen bátor versenyzéssel fogják méltóképpen képviselni az országot és a magyar sísportot. Hozzátette: örömteli, hogy az országnak járó, számonként egy-egy kvótáért többen harcoltak jó eséllyel. Kiemelte, hogy alpesisíben a férfiaknál volt szorosabb verseny, és nyolc viadalon kellett elindulni. Végül Kékesire esett az elnökség választása.

A DVTK síelője az előző idényben sokat volt sérült, innen hozta fel magát, azaz felfelé ívelő pályán van, ráadásul rutinosnak is számít, hiszen négy éve Phjongcshangban is indult.

A 18 éves Tóth Zita feltörekvő versenyző, osztrák edzővel, saját program alapján készül olyan helyeken, ahol az olimpiai pályához hasonló körülmények vannak. A sífutó Kónya Ádám is járt már korábban olimpián, 2018-ban. Fürstner József kitért rá, hogy a jövőben sokkal jobban kell majd koncentrálni a sílövészetre és a síakrobatikára, ez a két sportág most nem ad magyar indulót Pekingre, míg síugrásban az első magyar nőként világkupa-pontokat szerző, 22 éves Vörös Virág sok sérülés miatti tavalyi visszavonulásával nagy veszteség érte a magyar sísportot. A nemzetközi szövetség (FIS) ranglistája alapján a magyaroktól egy-egy férfi, továbbá női alpesi síelő és sífutó szerzett indulási jogot.

Magyarország 14 kvótát szerzett a pekingi játékokra, várhatóan ez a létszám már nem nő. Jelen állás szerint öt sportágban – alpesisíben, hódeszkában, rövidpályás gyorskorcsolyában, műkorcsolyában és sífutásban – lesz magyar szereplő a kínai fővárosban. Legutóbb Phjongcshangban hat sportágban összesen 19 magyar jutott szóhoz.

Hirdetés