Hirdetés

Hirdetés

Állatvédelem - különleges képzés indul a Miskolci Egyetemen

MTI

2022.02.22. 19:27

Állatvédelem - különleges képzés indul a Miskolci Egyetemen

Ősszel már kezdődik is a kurzus.

Hirdetés

Magyarországon elsőként indul állatvédelmi szakállatorvos- és állatvédelmi szakjogászképzés ősszel - tájékoztatta az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi Központja kedden az MTI-t.

Az állatvédelmi szakállatorvos-képzést az Állatorvostudományi Egyetem azoknak indítja, akik legalább hároméves általános állatorvosi szakmai gyakorlattal rendelkeznek, az állatvédelmi szakjogászképzést pedig - a Miskolci Egyetemmel közösen - végzett jogászoknak.
Utóbbi képzésben az állatvédelmi joganyag magas szintű és részletes oktatása mellett az állatvédelem állatorvosi, pszichológiai, kommunikációs, gazdasági, szociológiai és antropológiai vonatkozásaival is megismerkedhetnek majd a jelentkezők.
A szakjogászképzés meghirdetéséről szóló együttműködési megállapodást kedden írta alá a két egyetem - olvasható a közleményben, amelyben idézték Sótonyi Pétert, az Állatorvostudományi Egyetem rektorát is: "az állatvédelem korunkban egy dinamikusan fejlődő, különböző tudományágakon átívelő területté vált, ezért fontos, hogy sokszínű, multidiszciplináris megközelítési módot sajátítsanak el az állatvédelmi ügyekben közreműködő szakemberek".

Hirdetés

Hirdetés