Hirdetés
Hirdetés

Kásler miniszter büszke a miskolci kórház teljesítményére

| 2022. 02. 10. | 14:36:00
Az ország legnagyobb forgalmú egészségügyi intézményéről van szó.
Kásler miniszter büszke a miskolci kórház teljesítményére
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Egy fedett híd helyére emelésével újabb beruházás fejeződött be a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban - ismertette az emberi erőforrások minisztere csütörtökön Budapesten. Kásler Miklós a sajtótájékoztatón elmondta: a híd a kórház Velkey László Gyermekegészségügyi Központja és a központi betegellátó épülete között teremt fedett folyosókapcsolatot, gyorsabb és könnyebb eljutást biztosítva az ellátásra szoruló gyerekeknek, megkönnyítve továbbá a mentőhelikopterrel ide szállított gyerekek megfelelő diagnosztikai részlegbe történő eljuttatását. A miniszter beszámolt arról, hogy

a kórház eddig 15 milliárd forint fejlesztéshez jutott, a gyermekegészségügyi központ 3,3 milliárdos fejlesztése pedig magába foglalja a sürgősségi és a baleseti osztály megújítását, a traumatológiai és égési részleg felújítását, műtővel való kibővítését és a két épület első emeletei közötti híd megépítését.

Kásler Miklós kitért arra, a kórház gazdálkodása kiemelkedő, adósságait ledolgozta és a koronavírus-járvány alatt hétszáz covidos beteget látott el, akik közül nyolcvanan szorultak gépi lélegeztetésre.

Csöbör Katalin, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 1. számú egyéni országgyűlési választókerület fideszes képviselője arról beszélt, hogy az elmúlt években számos beruházás történt a megye központi kórházában és annak tagkórházaiban, mintegy 8 milliárd forint értékben. 

 "Amíg a baloldal kórházak bezárásáról beszél, mi arról tudunk beszámolni, hogy fejlesztjük a kórházakat. Míg a baloldalnak az egészségügy üzletet jelent, nekünk biztonságot, szolidaritást jelent" - fogalmazott.

Kitért arra, hogy a kormány néhány év alatt - több lépcsőben - 72 százalékkal emelte az egészségügyi szakdolgozók bérét, az orvosokét pedig duplájára emelte. Kitért arra: a járvány óriási terhet rótt az egészségügyben dolgozókra, egyben köszönetet mondott áldozatos munkájukért.

Hirdetés
Hirdetés