Hirdetés

Megérkezett a téli olimpia helyszínére a miskolci síző

| 2022. 02. 01. | 10:12:00
Kékesi Márton azt mondja, élvezni szeretné.
Megérkezett a téli olimpia helyszínére a miskolci síző
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az alpesi síző Kékesi Márton élvezni szeretné, hogy Pekingben ismét olimpián indulhat. A DVTK versenyzője február elsején elmondta, a műlesiklás és az óriás-műlesiklás közül előbbi az erősebb száma, ám abban – ahogy fogalmazott – nagyobb a hibaszázalék, ezért ott óvatosabb lesz.

– Az óriás-műlesiklásban viszont úgy megyek majd, hogy minden, ami kijön a futamon belőlem, és meglátjuk, ez mire lesz elegendő – mondta Kékesi, aki hétfőn érkezett meg a helyszínre. – Most feltérképezzük a terepet, a pályákat, a felvonókat, és kedden megyünk pár szabadpályát, kipróbáljuk a havat.

A 26 éves síző négy éve Phjongcshangban műlesiklásban 30. volt, és most úgy érzi, ha sikerül a legjobb formáját hoznia, akkor ennél akár jobb helyezést is el tud érni. – Százalékosan, időben szeretnék közelebb kerülni a legjobbakhoz. A helyezés sok mindenen múlik, lesznek kiesések, meglepetések – tette hozzá. Kékesi hangsúlyozta, hogy méltó módon szeretne szerepelni az olimpián, és ehhez segítség, hogy már az első versenye, a február 13-i óriás-műlesiklás előtt közel két héttel kiutazhatott a helyszínre. – Így van időm mindenre, hogy komfortosan érezzem magam. Aztán jöhet majd az erősebb számom, a műlesiklás is február 16-án – mondta.

Hirdetés