Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Újabb cég segíti a gyermekvédelmi gondozásban nevelkedőket Miskolcon

| 2022. 02. 09. | 16:23:00
A pályaorientációt és munkaerőpiacon való elhelyezkedést is támogatják.
Újabb cég segíti a gyermekvédelmi gondozásban nevelkedőket Miskolcon
Hirdetés
Hirdetés

A Miskolc Motors Kft. is segíti a gyermekvédelemben nevelkedők pályaorientációját és munkaerőpiaci elhelyezkedését, a kezdeményezés a "Mosolyt fakaszt" gasztronómiai program mintájára valósul meg –hangzott el az Emberi Erőforrások Minisztériuma szociális ügyekért felelős államtitkárának miskolci sajtótájékoztatóján február 9-én. Fülöp Attila elmondta: jó, hogy a fiatalok foglalkoztatását nemcsak az állam, hanem a civilszervezetek is támogatják.

– A gyermekvédelemben dolgozók mindent megtesznek ezért, de munkájuk kudarcra van ítélve, ha a közösség nem segíti őket, ha nincs olyan gazdasági társaság, amely segít a szülők nélkül felnevelkedő gyerekeknek – közölte. Az államtitkár hozzátette: ez egy mentorprogram, amelynek megvalósítását olyan gazdasági társaságok is támogatják, amelyek szakmát adnak a gyerekeknek – írja az MTI.

Fülöp Attila közölte: a gyermekvédelem nem az állam egyedüli ügye, hanem közösségi feladat. Az országban 23 ezer olyan gyerek van, aki nem vérszerinti családban nő fel. A feladat, hogy ők is megtalálják a helyüket, ezt a kormány anyagilag is támogatja.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés