Hirdetés
Hirdetés

Rendőrökkel akarta lelövetni magát egy férfi, elítélték

| 2022. 03. 23. | 13:41:00
A Miskolci Törvényszék ítélete: öt év szabadságvesztés és öt év közügyektől való eltiltás.
Rendőrökkel akarta lelövetni magát egy férfi, elítélték
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Miskolci Törvényszék ítéletet hozott annak a férfinek az ügyében, aki rendőrökkel akarta lelövetni magát, miközben kést tartott élettársa nyakához.

A megállapított tényállás szerint a vádlott férfi 2020 augusztusában egy kora délelőtt közölte az élettársával, hogy öngyilkos lesz, ezért késsel több helyen megvágta a csuklóját és az alkarját. Az asszony igyekezett lebeszélni öngyilkossági szándékáról és a 112-es segélyhívón telefonos segítséget kért, amikor a diszpécser tájékoztatta, hogy először a rendőrök fognak kiérkezni, utána a mentők. A vádlott ezt meghallva úgy döntött, ha kijönnek a rendőrök, akkor velük fogja magát lelövetni úgy, hogy eljátssza élettársa késsel történő fenyegetését.

A kiérkező rendőröknek a vádlott férfi odadobta a nála lévő, egyébként töltetlen és működésképtelen gáz-riasztó fegyverét, majd váratlanul megragadta élettársa haját, őt az úttest közepére rángatta, majd egy 15-20 centiméter hosszúságú konyhakést a nyakához tartva többször felszólította a rendőröket, hogy lőjék le őt, különben megöli a nőt.

A rendőrök gázspray és testi kényszer alkalmazásával tudták lefogni és megbilincselni a férfit.
A törvényszék a vádlottat állami szerv kényszerítése céljából személy elleni erőszakos bűncselekmény elkövetésével megvalósított terrorcselekmény bűntette miatt 5 év szabadságvesztésre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Súlyosító körülményként esett latba a bűncselekmény kirívóan magas tárgyi súlya és az ittas, illetve bódult állapotban való elkövetés ténye. A törvényszék enyhítő körülményként értékelte a vádlott együttműködő, megbánó magatartását.

Az ítélettel szemben az ügyész súlyosítás, a vádlott és védője felmentés, illetve enyhítés érdekében is fellebbezett.

A büntetőeljárás a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik.

Hirdetés
Hirdetés