Hirdetés
Hirdetés

Teljesen új szerepkört is kap Miskolc ikonikus épülete

| 2022. 03. 21. | 13:31:00
Felújítják, átalakítják a volt Korona Szállót.
Teljesen új szerepkört is kap Miskolc ikonikus épülete
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A tehetséggondozás, oktatás, nyitott rendezvények központi helyszíne lesz néhány éven belül Miskolc ikonikus épülete.

A jelenlegi épület (korábbi Korona Szálló) 1894-ben nyitotta meg kapuit a látogatók előtt, jelentős szerepet töltött be a város idegenforgalmában és vendéglátásában. 1987-ben bezárták, s bár több tulajdonosváltás történt, a szállót nem újították fel, megmentése, hasznosítása évek, sőt évtizedek óta már napirenden van.

A több száz éves múlttal rendelkező, erősen elhanyagolt állapotban lévő, országos jelentőségű műemléki védelmet élvező épületegyüttes funkcionális igények szerinti korszerűsítését, építészeti értékőrző megújítását, és új funkciókkal való bővítését határozták el immáron úgy, hogy közbeszerzést is kiírtak a tervezési és a kivitelezései munkálatok kapcsán – írja a Közbeszerzési Értesítő március 21-i száma.

A beruházás keretében egy 100 szobából álló, négycsillagos szálloda kerül kialakításra a Széchenyi utca 1. szám alatt. A szállodában étterem, kávézó, konferenciaterem, és konditerem is üzemel majd mindamellett, hogy egy része kollégiumként fog üzemelni.

Ehhez szorosan hozzátartozik, hogy a Mathias Corvinus Collegium Alapítvány (MCC) miskolci tehetséggondozó központjával összefüggésben az MCC elveinek, képzési elképzeléseinek megfelelő tehetséggondozó központ is kialakításra kerül az épületegyüttesben. 

A nyertes ajánlattevő feladatai közé fog tartozni a tervezés és a kivitelezés is. A szerződés négy évre szól majd.

Március 26-ig várja az ajánlatokat az Avas Talentum Ingatlanfejlesztő Kft.

Hirdetés
Hirdetés