Hirdetés

Hirdetés

Új üzemcsarnokot épített a Magyar Posta Miskolcon

MTI

2022.03.24. 14:32

Új üzemcsarnokot épített a Magyar Posta Miskolcon
(Fotó: posta.hu)

Egy év alatt készült el a beruházás.

Hirdetés

Márciusban már a harmadik depót helyezi üzembe a Magyar Posta, március 24-én Miskolcon adták át a több mint 5 ezer négyzetméteres új üzemcsarnokot; emellett országosan további 6 logisztikai csarnok építését kezdték el – írja az MTI. A borsodi megyeszékhelyen zöldmezős beruházással alig egy év alatt épült az új üzem, innen történik a megye több mint 637 ezer lakosának csomaglogisztikai ellátása.

Az új depó a korábbi miskolci vasútállomáson működő telephelyhez képest háromszor akkora, modernebb és a logisztikai folyamatokat a mai követelményeknek megfelelően támogatja.

Láng Géza, nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és postaügyért felelős helyettes államtitkár az avató ünnepségen kiemelte: a postai csomaglogisztikai szolgáltatások korszerűsítését, a logisztikai infrastruktúra megújítását a kormány is kiemelten fontosnak tartja, hiszen a magyar állam mint tulajdonos elvárása, hogy a Magyar Posta szolgáltatóként és munkahelyként is XXI. századi követelményeknek megfelelve, versenyképes vállalatként érjen el sikereket a kiscsomaglogisztikai piacon.

A megújult miskolci üzemcsarnok külső, mintegy 12 ezer négyzetméternyi burkolt területe kényelmes megoldást jelent a szállító- és kézbesítő járművek számára. A csomagkezelés és -rakodás megkönnyítésére az üzem két oldalán 8 szintes, egy extra szintbeli kaput, valamint 7 dokkolókaput építettek be. A depóban több mint 200 postai munkatárs dolgozik majd.

A Miskolci Logisztikai Üzemben 2020-ban és 2021-ben is közel 2 millió csomagot dolgoztak fel.

Schamschula György, a Magyar Posta Zrt. vezérigazgatója a közleményben kifejtette: a csomagok számának növekedésével párhuzamosan egyre nehezebb volt a régi infrastruktúrában a csomagszortírozást megoldani, különösen az év végi csúcsszezonban, ezért fontos a logisztikai depók megújítása. A járvány ellenére a 19 vidéki depóból már 10 megépült és további 6 építése folyamatban van.  – Célunk az, hogy a megújult logisztikai hálózattal hatékonyabban és jobb minőségben tudjunk szolgáltatni, amihez támogatást nyújt majd a depók gépesítése is, már 3 depóban automata üzemel – fogalmazott.

A Magyar Posta MPL+ programja 2019 és 2023 között mintegy 50 milliárd forintból újítja meg a teljes postai logisztikai infrastruktúrát és működést: az új depóhálózat kialakításával, majd gépesítésével, valamint informatikai megoldások beépítésével. A megújított hálózat 19 vidéki és 4 fővárosi depóból áll majd.

MiskolcMagyar Postadepó

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés