Hirdetés
Hirdetés

Bartók Tavasz: világzenei piknik Miskolcon

| 2022. 04. 01. | 17:45:00
A világhírű magyar zeneszerző nevét viselő összművészeti fesztivál idén a főváros mellett az ország több nagyvárosában is várja a köznséget.
Bartók Tavasz: világzenei piknik Miskolcon
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Világhírű együttesek, zseniális szólisták, különleges bemutatók, igazi fesztiválhangulat országszerte – április 1-én kezdődik a Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek, amelyhez Miskolc is több programmal csatlakozik.

Április 1-től 17 napon át Budapesten, április 21-től pedig Miskolcon, Győrben, Debrecenben, Pécsett és Szegeden várja izgalmas programokkal a közönséget a Müpa szervezésében megvalósuló Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek. 

A világhírű magyar zeneszerző nevét viselő összművészeti fesztivál idén a főváros mellett az ország több nagyvárosában is színes programkínálattal várja a látogatókat. Miskolcon is pezsgő fesztiválhangulattal és világzenei piknikkel készülnek több helyszínen.

Szinva terasz, Erzsébet tér:

A Ritmo Piknik napközben kreatív gyermek- és családi programokkal, míg esténként kihagyhatatlan világ- és népzenei pop-up koncertekkel jelentkezik április 22-én és 23-án: többek között olyan nagyszerű fellépőkkel mint Sena, a Bohemian Betyars, a Los Orangutanes, Lakatos Mónika és a Romengo, Paár Julcsi, a Mordái, a Dresch Mihály Ballance Trio, a Napfonat.

Miskolci Nemzeti Színház:

Április 21-én a Magyar Nemzeti Táncegyüttes és a Honvéd Férfikar előadásában A hűtlen feleség című táncprodukció látható – Zsuráfszky Zoltán koreográfus rendezésében, Kodály Zoltán kórusműveivel.

Április 22-én a Győri Balett előadásában GisL címmel a 19. századi romantikus balett stílusteremtő remekművét mutatják be Velekei László koreográfus által újragondolt formában, Lajkó Félix magával ragadó zenéjére.

Április 28-án a Pécsi Balett Vasarely-etűdök című előadását láthatja a közönség. A produkciót Victor Vasarely művei inspirálták, egy kiállításmegnyitó kerettörténetébe helyezi a műtárgyak által ihletett táncetűdöket, melyeket a társulat művészeti vezetője és koreográfusa, Vincze Balázs Haragozó-díjas Érdemes művész álmodott színpadra.

Művészetek Háza:

Április 24-én a kivételes hegedűművész, Maxim Vengerov és a Pannon Filharmonikusok koncertjét tartják a miskolci művészeti intézményben. A számos lemezfelvétellel büszkélkedő, Grammy-díjas hegedűművész fellépésén Bartók Concertója mellett a hegedűverseny-irodalom egyik legnépszerűbb remeke, Mendelssohn Hegedűversenye is elhangzik. 

Április 26-án a világhírű zenész-komikus páros, Igudesman & Joo előadását hallhatják, Play it Again címmel.

A további programokról, fellépőkről, eseményekről a rendezény honlapján lehet többet megtudni.

Hirdetés
Hirdetés