Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hogy áll most a lillafüredi kisvasút felújítása?

| 2022. 04. 07. | 19:07:00
A LÁEV üzemigazgatója arról is beszélt, nyáron vonatozhatunk-e.
Hogy áll most a lillafüredi kisvasút felújítása?
Hirdetés
Hirdetés

Továbbra is nagy erőkkel zajlik a lillafüredi kisvasút pályájának rekonstrukciója. A szerelvények most ismét közlekednek a Dorottya utcától, Lillafüreden azonban ideiglenes végállomáson állnak meg – mondta el április 6-án a Lillafüredi Állami Erdei Kisvasút (LÁEV) üzemigazgatója. Pintyili Gergely hozzátette, most a hídszigetelésen dolgoznak, de rövidesen a vágányépítés is megkezdődik.

Húsvét után az útátjáróban is cserélik a síneket, de rövidesen befejeződik az alagút utáni ívhíd, vagy ahogyan a köznyelvben hívják, görbehíd felújítása. Garadna felé is a vége felé járnak az ősszel kezdődött vágányépítési munkálatok, a Levente forrásig már készen van a pálya

– részletezte az üzemigazgató.

A kisvonatok szerelmeseinek azonban nyáron sem kell lemondaniuk az élményről: a szerelvények várhatóan Lillafüred és Garadna között járnak majd.

– A nyári időszakban is a megközelíthető lesz kisvasúttal az újmassai Őskohó, a garadnai erdészeti gyűjtemény és a tavaly nyitott Garadna Grund, ami már most nagyon népszerű a gyerekek körében – hangsúlyozta Pintyili Gergely, aki hozzátette: a tervek szerint ezt követően már csak egy, az alagút és a görbehíd közötti szakasz vágánycseréje marad majd hátra. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés