Hirdetés
Hirdetés

Ötödször lesz Miskolc a tánc fővárosa

| 2022. 04. 06. | 16:22:00
Április 19-23. között jön a Horizont Nemzetközi Kortárstánc Fesztivál.
Ötödször lesz Miskolc a tánc fővárosa
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az 5. Horizont Nemzetközi Kortárstánc Fesztiválra készül a Miskolci Nemzeti Színház és a Miskolci Balett – számol be erről a minap.hu április 6-án. 4 ország 12 kortárstánc-produkcióját mutatják be a Horizont Fesztivál öt napja alatt.

A pandémia miatt tavaly augusztusban került sor a táncfesztiválra, most azonban visszatérnek a hagyományokhoz, és idén ismét áprilisban lesz táncünnep Miskolcon, ahol a külföldi és hazai meghívottak között fiatal, pályakezdő koreográfusok is lehetőséget kapnak a bemutatkozásra.

Lesz a fesztiválnak egyfajta pikantérája: úgy alakult, hogy túlsúlyban vannak azok az előadások, amelyek női alkotók munkái

– ecsetelte Kozma Attila művészeti vezető, aki szerint érdekes lesz az idei merítés, mert kiderül belőle, hogy ma Európában egy női alkotó hogyan látja a világot és hogyan fogalmazza meg a tánc eszközeivel a gondolatait.

Mint kiderült Csehországból, Finnországból és Lengyelországból is érkeznek produkciók, de a Miskolci Nemzeti Színház és a Miskolci Balett egyaránt részt vesz az Imre Zoltán Programban, ami alapvetően feltörekvő koreográfusok számára biztosít lehetőséget megmutatkozni.

Hirdetés
Hirdetés