Hirdetés

Akadémiai díjat kapott a Miskolci Egyetem oktatója

borsodihir.hu

2022.05.03. 13:24

Akadémiai díjat kapott a Miskolci Egyetem oktatója
(Fotó: uni-miskolc.hu)

Jármai Károly Gyula átvette az elismerést.

Hirdetés

Hirdetés

A Magyar Tudományos Akadémia elnöksége az MTA rangos kitüntetését, tudományos tevékenységet végző kutatóknak vagy kutatócsoportoknak adományozza az elmúlt években elért kiemelkedő kutatási munkájuk és eredményeik elismeréseként.

Idén összesen 15 tudóst tüntettek ki a díjjal, köztük a Gépészmérnöki és Informatikai Kar egyetemi tanárát – tudatta az egyetem honlapján.

„Jármai Károly Gyulát, a műszaki tudományok doktorát, a Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Kar egyetemi tanárát, az Innovatív Járműipari, Gépészeti, Energetikai Tervezés és Technológiák Kiválósági Központ vezetőjét kiemelkedő, iskolateremtő oktatási, hazai és nemzetközi kutatási tevékenysége, valamint a fémszerkezetek, hegesztett szerkezetek optimális méretezése területén végzett kimagasló tevékenysége elismeréseként” – áll a díj indoklásában.

A Magyar Tudományos Akadémia ezen a héten tartja 195. közgyűlését, ahol új akadémiai tagokat is választanak. Egyetemünkről hárman is pályáznak tagságra, amiről természetesen azonnal beszámolunk majd.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés