Hirdetés

Robotokkal versenyeznek Miskolcon

Borsodihír

2022.05.10. 18:31

Robotokkal versenyeznek Miskolcon
Illusztráció: pixabay.com

Az elődöntőből a legjobban a nemzeti döntőbe jutnak tovább.

Hirdetés

Hirdetés

Május 10-én lezárult a WRO Lego robotépítési és -programozási verseny 2022-es szezonjának regisztrációja. Az idei évre összesen 113 csapat regisztrált, ők a WRO 2022-es versenyszezonjában a május 12-től induló regionális fordulókon mérhetik össze tudásukat 3 kategóriában és 3 korosztályban.

A 2022-es versenyszezon témája: My robot my friend. Az idei versenyszezon első regionális fordulójának a Miskolci Egyetem ad otthont. 

A nemzeti döntőt megelőzően 5 regionális fordulót rendeznek az alábbiak szerint:

  • Május 12. – Miskolc
  • Május 17. – Tatabánya
  • Május 19. – Budapest
  • Május 31. – Szeged
  • Június 2. – Balatonfüred

A május 12-i regionális forduló helyszíne a Miskolci Egyetem Díszterme lesz, ahol a RoboMission kategóriában 14 csapat Elementary (8-12 év közöttiek), Junior (13-15 év közöttiek) és Senior (16-19 év közöttiek) korosztályban fog versenyezni. 
A regionális fodulók várható programja:
8:50: megnyitó
9:00 - 15:30 versenyprogram
15:30 - 16:00: díjátadó

A csapatok a versenyre előre megírt programmal érkezhetnek, ami alapján a robotnak egy versenypályán kell a szabályban előírtak szerint teljesíteni a feladatot meghatározott időre. A legjobb csapatok kiválasztásához a nap folyamán többször is véletlenszerűen kerülnek fel a pályaelemek a pályára, így a robotnak mindig az adott helyzethez kell alkalmazkodnia. A robotok versenypályán nyújtott teljesítményét szakértő bírók fogják értékelni.

A regionális elődöntőkről a győri nemzeti döntőbe juthatnak tovább a csapatok, ezt július 7-8. között rendezik. Közülük a legjobbak jutnak a dortmundi világdöntőbe.

Cél, hogy az ország minden régiójában megismerjék az általános- és középiskolák, valamint felsőoktatási intézmények a WRO versenyt, és lehetőségük legyen kipróbálni magukat a LEGO robotprogramozásban. Ezáltal a 2022-es németországi WRO Világdöntőre minél több magyar csapat kvalifikálja magát.A WRO összes versenye ingyenesen látogatható és sajtónyilvános.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés