Hirdetés

Hirdetés

Városnap - Miskolc ünnepel

Borsodihír/Facebook

2022.05.12. 11:52

Városnap - Miskolc ünnepel
Fotók: Facebook

Díszpolgárokat avattak a közgyűlésen.

Hirdetés

A város napját ünnepelte május 11-én Miskolc. Egész héten - május 8-15-ig - programokat kínálnak a városlakóknak. A május 11-én a Miskolci Nemzeti Színházban megtartott ünnepi közgyűlésen adták át a városi kitüntetéseket, köztük a legmagasabbat, díszpolgári címet és díjakat a kiemelkedő teljesítményt nyújtó személyeknek és szervezeteknek.

Újra együtt vagyunk, hogy ünnepeljük a kortársainkat és az elődeinket, akik nélkül ma nem lehetnénk azok, akik vagyunk - fogalmazott Veres Pál a városnap alkalmából. A polgármester kiemelte: számos nagy alakja van Miskolc történetének. Közülük két polgármester nevét emelte ki. Szentpáli Istvánét és Hodobay Sándorét.

Szentpáli István 1922-ben fejezte be harmadik polgármesteri ciklusát. Az I. világháború után kellett újraindítania a várost, miközben segítette a trianoni diktátum miatti menekülteket.

Száz éve annak, hogy Miskolc valaha élt egyik legnagyobb formátumú városvezetője, Hodobay Sándor először nyerte el a választók bizalmát, megkezdte polgármesteri munkáját.

Idén száz éve annak, hogy megfogant a Nagy-Miskolc gondolata. Az a gondolat, amelynek mi örökösei, folytatói és továbbvivői vagyunk.

És ez a mi célunk is, ezt az álmot szeretnénk végre valóra váltani. Még ha egy kicsit másképp is, mint Hodobay. Nem új területekkel és településrészekkel, hanem szívvel, lélekkel, kultúrával és odafigyeléssel megtöltve a Szinva városának mindennapjait, naggyá tenni Miskolcot úgy, ahogyan mindannyian szeretnénk - fogalmazott a városvezető.

Az ünnepi közgyűlésen Miskolc város díszpolgára címet kapott Balogh Kálmán és Boros Árpád, PRO URBE kitüntető címet Hajdú László, Boros Antalné és Csorba Piroska.

Galéria

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés