Hirdetés
Hirdetés

Záporoztak az ötletek Miskolcon

| 2022. 05. 10. | 18:42:00
Már csak meg kell valósítani őket.
Záporoztak az ötletek Miskolcon
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Először rendezték meg a Miskolci Ötletmaratont a borsodi megyeszékhelyen. Az esemény célja az állampolgárok aktivizálása volt, Miskolc élhetőbb hellyé tétele érdekében. Ehhez várták az ötleteket, és szeretnék, hogy a megvalósításban is vegyenek részt az érintettek.

Az ötletbörzét a Dialóg Egyesület szervezte, melynek alelnökétől, Király Csabától a Borsodihír megtudta: a húsz éve működő egyesület a közösségfejlesztésben vesz részt, és együttműködik az önkormányzattal a képviseleti demokrácia erősítésében. A május 6. és 8. között megtartott rendezvény felülmúlta a várakozásokat, végül 6 csapat jött össze a közel 40 résztvevőből. Ők kész projekttervvé dolgozták ki az ötleteiket a 48 óra alatt, mentorok segítségével. Végül a szakmai zsűri a következő sorrendet állapította meg; illetve a felajánlott különdíjak listáját is itt olvashatjátok.

1. helyezett: Végtelen Lehetőségek SE - egy főként ingyenes extrém sportolási lehetőségre és utánpótlásnevelésre koncentráló projekttervvel - nyereményük 300 ezer forint támogatás.

2. helyezett: Szebb Miskolcért - önkéntes alapú szemétszedési akciók ötletével - nyereményük 200 ezer forint támogatás

3. helyezett: Miskolci Erőleves - a különböző miskolci városrészek összekötését, egymás "fűszerének" megismerését tűzték ki célul - nyereményük 100 ezer forint támogatás

Több különdíjat, egyéni fealjánlást is kaptak a különböző csapatok. Mind a 6 team közös vacsorán beszélheti ki tapasztalatait, illetve a Dialóg Egyesület szakmai támogatása mellett társadalmi bázisépítési, valamint forrásteremtési képzésen vehetnek részt.

Ifitér

A MiDÖK/Miskolc Városi Diákönkormányzat például másokkal kiegészülve Centrumban az ifjúság felkiáltással egy ifjúsági tér létrehozását tűzte ki célul. Ők 50 ezer forintból gazdálkodhatnak, hogy otthonosabbá tegyék ezt a teret, amint létrejön. A zsűri elnöke, Veres Pál polgármester azt ígérte, találnak helyet az ifitérre, az önkormányzat ingatlant keres ehhez, aminek a berendezésére saját mecénási alapjából 100ezer forintot ajánlott fel.

A Végtelen Lehetőségek SE egyik ötlete az volt, hogy az épülő Y-híd alatt extrém sportpályát alakítana ki. A Dr. Park 50 ezer forinttal támogatja ennek zöldítését, amennyiben sikerül célt érni.

Zöld folyosó

A Szinva-patak Miskolc kék-zöld ütőere nevű projektterv a Szinva menti zöld folyosó kialakítására fókuszál, ennek azonban része egy emlékpark a soha meg nem született gyermekek számára. A kertészeti cég vállalta, hogy ha ennek a tervezett parknak lesz helye, akkor teljes egészében vállalják annak a kialakítását.

A Miskolc üdvözli Európát című projekt erasmusos külföldi diákokkal szeretné a várost jobban megismertetni. Varga Andrea alpolgármester a saját képviselői alapjából 50 ezer forinttal támogatta az ötlet megvalósulását. Emellett a vállalta, hogy a város foglalkoztatási paktumába bevezeti az ötletgazdákat.

Hirdetés
Hirdetés