Hirdetés

Emberölés miatt tizenkét év szabadságvesztés

Miskolci Törvényszék

2022.06.30. 15:17

Emberölés miatt tizenkét év szabadságvesztés
(Fotó: Freepik)

A Miskolci Törvényszék a népkerti kondiparkban történt bántalmazás vádlottját ítélte el.

Hirdetés

Hirdetés

A Miskolci Törvényszék ítéletet hozott annak a vádlottnak az ügyében, aki 2020 októberének egyik reggelén a miskolci Népkertben lévő kondiparkban olyan súlyosan bántalmazta a sértettet, hogy a férfi az elszenvedett fejsérüléseinek szövődményei miatt két héttel később életét vesztette – írja június 30-i közleményében a Miskolci Törvényszék.

A megállapított ítéleti tényállás szerint a vádlott a számára ismeretlen, időskorú, de jó fizikai és szellemi állapotban lévő, éppen szokásos edzését végző sértettel beszélgetni kezdett, majd minden különösebb ok nélkül indulatossá vált köztük a beszélgetés. A terhelt ennek során többszö arcon ütötte a férfit, miután pedig a földre került, a fejét többször megrúgta, megtaposta, majd a magatehetetlen sértettet magára hagyva távozott a helyszínről. A férfi az elszenvedett koponyasérülések szövődményei miatt
később elhunyt.

A törvényszék gondosan mérlegelte, hogy a vádlott szándéka csupán testi sértés okozására, vagy a vádban foglaltaknak megfelelően a sértett életének kioltására irányult-e. A bántalmazás jellegéből, a fejre irányuló ütésekből, rúgásokból és abból a körülményből, hogy a terhelt az idős férfit a bántalmazást követően magára hagyta, arra következtetett, hogy a vádlottnak nem volt bizakodási alapja a halálos eredmény elmaradása tekintetében, arra legalább az eshetőleges szándéka kiterjedt, ezért bűnösségét emberölés bűntettében mondta ki.

A törvényszék a vádlottat 12 év szabadságvesztésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője elsődlegesen téves jogi minősítés, másodlagosan enyhítés érdekében fellebbezett. A büntetőeljárás a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik, amelynek befejezéséig a törvényszék fenntartotta a terhelt letartóztatását.
MiskolcgyilkosságMiskolci TörvényszékNépkertszabadságvesztés

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés