Hirdetés

Valódi kincsesbánya lesz a miskolci központ

MTI

2022.06.25. 09:07

Valódi kincsesbánya lesz a miskolci központ
MTI/Vajda János

Bokrétaünnepet tartottak, hamarosan elkészülnek az építkezéssel.

Hirdetés

Hirdetés

Szerkezetkész állapotba került a Miskolci Egyetem tízmilliárd forintból épülő Tudományos Adatelemző Módszertani Központ és Levéltári Nyílt Kutatási Adatforrás Háza, amelynek ünnepélyes bokrétaünnepét pénteken tartották.

Varga Judit igazságügyi miniszter, az egyetemet fenntartó alapítvány kuratóriumi elnöke az eseményen azt mondta: egy évvel ezelőtt tették le az épület alapkövét, az avatás 2023 májusában várható. Az európai szintű tudásközpontközpont és levéltár az egyetemi modellváltás szimbóluma. Az épület és a benne helyet kapó intézménykomplexum az egyetemi modellváltás kézzel fogható, bejárható, látványos része lesz - tette hozzá.

– Közgazdasági tény, hogy az állami beruházások jelentős multiplikátor hatással, munkahelyek teremtésével, az infrastruktúra javításával és a közszolgáltatások emelésével meghatározó mértékben járulnak hozzá a gazdasági folyamatokhoz – mondta.

Az adatelemző és levéltári központ igazi kincsesbánya lesz az egyetemi hallgatóknak és a fiatal kutatóknak.

Az új központban folyamatosan digitalizálják majd a múlt dokumentumait – közölte Varga Judit.

Állandó egyetemtörténeti kiállítás és kulturális funkciók, mini tudományos látvány- és élményközpont is helyet kap a jövőre elkészülő új épületben. Ebben a fejlesztésben is az látszik, hogy a Miskolci Egyetem a hagyományaira alapozva újul meg – mondta.

miskolci egyetemadatelemző központ

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés