Hirdetés

Hirdetés

Cél a klímasemlegesség – Miskolc is benne van az európai százban!

Miskolci önkormányzat

2022.07.13. 14:35

Cél a klímasemlegesség – Miskolc is benne van az európai százban!
Ha odafigyelünk, együtt sikerülhet! (Fotó: Freepik)

A célokat 2050-ig kell elérni, ez a nemzetközi határidő.

Hirdetés

Magyarországról mindössze három várost: Pécset, Budapestet és Miskolcot választották be azon száz európai város közé, amelyek az Európai Bizottság támogatásával dolgozhatnak azon, hogy mintavárosokként már ebben az évtizedben is nagy lépést tegyenek a klímasemlegesség irányába.

A programban közreműködő települések, így Miskolc is, olyan kísérleti és innovációs központokként működnének, amelyek jó példáit és jó gyakorlatait valamennyi európai város átveheti és alkalmazhatja majd 2050-ig, a klímasemlegesség elérésére kitűzött nemzetközi határidőig

A „száz város misszió” kapcsán július 12-én délelőtt tartott online megbeszélésen a budapesti, pécsi és miskolci szakemberek nemcsak a távlati célokról ejtettek szót, hanem a három magyar város közötti együttműködés lehetőségeiről is. Az egyeztetések folyamatosak, a tervek szerint jövő héten is folytatódnak majd.

A misszió célja, hogy a száz város 2030-ra klímasemlegessé váljon, ami az üvegházhatású gázok kibocsátásának drasztikus visszafogását és az elnyelőkapacitások bővítését jelenti. Ennek eléréséhez az önkormányzati és a városi intézmények mellett a gazdasági társaságoknak és a lakosságnak is aktívan tennie kell – foglalta össze mindezt a miskolci önkormányzat július 13-i közleményében.
Miskolcklímasemlegesség

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés