Hirdetés
Hirdetés

Levelet írt Miskolc alpolgármestere Novák Katalinnak

| 2022. 08. 12. | 15:19:00
Az önkormányzat nem fog élni a lehetőséggel, szögezte le Varga Andrea. 
Levelet írt Miskolc alpolgármestere Novák Katalinnak
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A miskolci önkormányzat nem él azzal a kormányrendelet adta lehetőséggel, mely értelmében erdőirtást, tarvágást engedélyezhet tűzifa-előállítás érdekében a tulajdonában lévő erdőségekben – közölte augusztus 11-én Varga Andrea alpolgármester, hozzátéve, a saját területeiken továbbra is a legszigorúbb természetvédelmi szabályok szerint fognak eljárni.

– Aggódunk amiatt, hogy a kormányrendelet felelőtlen lépéseket vonhat maga után. Hiszen lehetőség nyílik olyan tarvágásokra, amelyek Miskolc lakossága számára közvetlenül és globálisan is komoly károkat okozhatnak a jövőben. Nemcsak arról van szó, hogy erdőrészek tűnhetnek el. A fás területek hiánya egy-egy özönvízszerű esőzés idején jobb esetben csak ingatlanokban tesz kárt, rosszabb esetben emberéletet követelhet. Mi Miskolcon csak a közelmúltban többször megtapasztaltuk, közvetlenül átéltünk ilyen helyzeteket

– mondta. Hangsúlyozta, hogy nem hagyható figyelmen kívül a fűtés, a tűzifa beszerzésének valós problémája sem, ezért dolgoznak egy válságkezelő csomagon. „Nem uralkodni, hanem gyámolítani kell az embereket”, idézte Szent István királyt Varga Andrea. Hozzátette: a város humán és környezetvédelmi területéért is felelős alpolgármestereként indítvánnyal fordult az alapvető jogok biztosa és a jövő nemzedékek érdekeinek védelmét ellátó biztoshelyettes hivatalához. Előbbitől kérte, kezdeményezze a kormányrendelet Alaptörvénnyel és hazánk nemzetközi szerződéseivel való összhangjának felülvizsgálatát.

Varga Andrea az erdők védelme érdekében nyílt levélben fordult Novák Katalin köztársasági elnökhöz és elődjéhez, Áder Jánoshoz. A levelet letölthethetik portálunkról!

Hirdetés
Hirdetés